LEEUWARDEN – Op de Balthasar Bekkerwei stond dinsdagmorgen rond 10 uur een electriciteitshuisje in brand.

De brandweer kwam ter plaatse met een tankautospuit maar mocht niet eerder blussen van Essent voordat de stroom van het huisje was gehaald. Door de brand zat een groot deel van Businesspark West tot 1 uur zonder stroom. Na het uitschakelen van de electriciteit in het huisje was het vuurtje met blusschuim gauw geblust. Essent zal nog geruime tijd bezig zijn met reparatie van het getroffen huisje.

Melding woningbrand Ruiterskwartier

LEEUWARDEN – Om 10:40 werd het overige brandweerpersoneel van de hoofdpost opgepiept voor een woningbrand op het Ruiterskwartier. Er werd uitgerukt met een tankautospuit en een hoogwerker. Ook kwam er een ambulance ter plaatse omdat niet zeker was of zich nog mensen in het pand bevonden. De politie zette intussen het Ruiterskwartier met linten af.

Door het glas van de voordeur in te slaan verschafte de brandweer zich toegang tot het pand van cafe Dubio. Het bleek te gaan om een rookmachine op de bovenverdieping die spontaan was aangesprongen waardoor rook zich via het dak naar buiten perste. Dit werd door omstanders aangezien voor brand.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan