Eiland zonder stroom door brand in transformatorhuisje op Vlieland

VLIELAND – Het hele eiland heeft zondagochtend enige tijd zonder stroom gezeten door een brand in een transformatorhuisje.

Rond kwart over negen brak er brand uit in een transformatorhuisje aan de Fortweg. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en trof een uitslaande brand aan.

Door de brand viel de stroom uit op het hele eiland, daarom schaalde de brandweer op naar grip 1. De opschaling gebeurde vanwege de drukte op het eiland, niet alleen de 1250 bewoners hadden stroom nodig maar ook mensen die te gast waren op het eiland. De opschaling is voor een goede coördinatie tussen de diverse hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer. Maar ook voor coördinatie met andere partijen zoals de gemeente en het nutsbedrijf Liander.

Monteurs van netbeheerder Liander zijn snel aan de slag gegaan om de stroomvoorziening te herstellen. Rond 11 uur werd door de veiligheidsregio op Twitter (X) gemeld dat de stroomvoorziening was hersteld, uitgezonderd het industrieterrein.

Voor het industrieterrein is een generator onderweg naar het eiland. De verwachting is dat eind van de middag ook het industrieterrein weer stroom heeft. De gemeente Vlieland meldt dat de halve marathon gewoon door kan gaan.

Foto’s 1 t/m 3 : Instagram Anytime snackbar Ketelbinkie en Facebook Gemeente Vlieland

redactie nw