Voorpagina > Eieren op het vuur laat brandweer uitrukken
Brandweer Nieuws Politie Zuid-Oost

Eieren op het vuur laat brandweer uitrukken

Eieren op het vuur laat brandweer uitrukken

WOLVEGA – De brandweer is vrijdagmiddag rond tien voor half 4 met spoed uitgerukt naar de Meester Groen van Prinstererstraat voor een woningbrand.

Omwonenden hoorden in een woning een rookmelder afgaan, waarop zij poolshoogte gingen nemen. In het betreffende pand roken zij een brandlucht, waarop zij de brandweer waarschuwden.

De brandweer heeft bij aankomst een controle gedaan rondom het pand. Zij zagen hierbij achter het huis een mogelijkheid om het pand te betreden. Met behulp van een ladder wisten brandweerlieden daarlangs de woning binnen te komen. Al snel bleek dat er een pannetje met eieren op het vuur stond, die voor rookontwikkeling zorgde. Het pannetje is door de brandweerlieden gekoeld, waarna de situatie onder controle was.

Hierna is met behulp van een ventilator de woning ontdaan van alle rook. De bewoner werd door agenten naar zijn woning gebracht om zelf de deuren weer op slot te doen. Hij zat op het politiebureau vanwege een incident in de huiselijke sfeer, zo vertelt één van de agenten. Vanwege de brand was de straat gedeeltelijk afgesloten.

Over de fotograaf

ProNews