GROU – Met de regionalisering in het verschiet, tikken de laatste uren van de gemeentelijke brandweer weg. Deze korpsen gaan over naar één Friese brandweer: Regionale Brandweer Fryslân.

Eén brandweer zult u misschien denken? De brandweer is toch de brandweer? Bijna! Op dit moment zijn alle 65 brandweerposten nog onderdeel van een gemeente. Op 1 januari 2014 gaat dit veranderen. Dan gaan de kazernes, voertuigen en personeel (vrijwilligers en beroeps) over naar de regio.

Daarom werd een boek geschreven waarin alle 81 ploegleiders van de 65 brandweerkazernes geïnterviewd werden. Vragen gingen bijvoorbeeld over wat hun bij de brandweer bracht en wat hun verwachtingen zijn van de nieuwe organisatie, één Friese brandweer.

Maandagmorgen werd het boek ‘Eén’ door de burgemeesters Ferd Crone en Hayo Apotheker overhandigd aan de eerste vijf betrokken ploegleiders in de kazerne in Grou. Later deze week krijgen alle brandweerlieden in Friesland het boek op de mat. Hierdoor leert men zijn of haar collega’s voor later beter kennen; het wordt ten slotte één organisatie.

In oktober vroegen wij aan regionaal commandant Postma wat de regionalisering voor u gaat betekenen. Het interview is [url=https://www.112fryslan.nl/news/9392]hier[/url] terug te lezen.

112Fryslan