HARKEMA – Woensdagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een verkeersongeval op de Betonwei.

Ter plaatse bleek dat er twee auto’s met elkaar in aanrijding waren gekomen. De aanrijding ontstond doordat de bestuurder van de Ford vanuit Harkema, een Peugeot vanuit Kootstertille over het hoofd zag. Een ambulance kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. De brandweer van Drogeham hoefde niet in actie te komen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De (VOA) Verkeers Ongevallen Analyse kwam ter plaatse om de aanrijding in kaart de brengen. Berger Anne van Kammen heeft beide voertuigen geborgen.


Auto vast op heuvel
Een bestuurder van een personenauto, die in de file stond te wachten vanwege de aanrijding, is vast komen te zitten op een heuvel. Omdat de bestuurder de hoogte van de heuvel tussen beide wegen verkeerd in heeft geschat, kwam hij met zijn voertuig op de heuvel vast te zitten.

Bergen Anne van Kammen die nog in de buurt was heeft met behulp van een kraan het voertuig van de heuvel afgehaald. Het voertuig liep verder geen schade op, en kon daarom gewoon verder rijden.

112Fryslan