FRYSLÂN – In de nacht van zaterdag op zondag zijn er vele incidenten geweest door het noodweer.

Van omgewaaide bomen tot blikseminslag in woningen en bedrijven, brandweer en politie hadden het er druk mee afgelopen nacht.

Overzicht van de diverse incidenten

Leeuwarden – Van Harinxmabrug: Hier was door de wind een matrix reclamebord van een paal afgewaaid. Het bord lag in stukken op de weg waardoor het verkeer gehinderd werd. Omdat er nog een stroom/lichtkabel aan de paal bungelde werd de brandweer van Marssum gewaarschuwd.

Leeuwarden – Harlingerstraaatweg: Ter hoogte van het waterschap waren 6 plantenbakken de weg op gewaaid. Poltie en dokterswacht attendeerden met blauwe zwaailampen het verkeer op het gevaar. De brandweer van Marssum die onderweg terug was naar de kazerne heeft de bakken van de weg afgehaald.

Leeuwarden – Wirdumerdijk: Kortsluiting in lichtreclame van een winkel. De brandweer heeft de stroom er afgehaald.

Echtenerbrug: Garage verwoest door een uitslaande brand.

Woudsend: Brand in woning door blikseminslag.

Wijnjewoude: Brand in een grote kippen schuur, asbest vrijgekomen. Alle kippen in de schuur zijn omgekomen. Door de rook ontstond op de N381 een ongeval waarbij twee gewonden vielen.

It Heidenskip: Hier was een boot losgeslagen en op drift geraakt.

Fryslân: Op diverse locaties meldingen van wateroverlast. O.a. in Drachten waar een tunnel was ondergelopen. Verder vele omgewaaide bomen.

Lemmer: Op de Grutte Brekken had een scheepsongeval plaatsgevonden.

Menaldum: Schuur verwoest door brand. Oorzaak blikseminslag.

112Fryslan

})