Dronken politieambtenaar veroorzaakt ongeval op brug

HARLINGEN – Zaterdagavond is bij een frontale aanrijding op de N31 nabij de Koningsbrug één persoon gewond geraakt.

Twee personenauto’s zijn vlak voor de koningsbrug frontaal met elkaar in botsing gekomen. De inzittenden van de Renault Megane Scenic konden op eigen kracht de auto verlaten. In het andere voertuig zaten vier inzittenden waaronder twee kinderen. De bestuurder van deze auto raakte bekneld terwijl de anderen op eigen kracht de auto konden verlaten.

Ambulances, politie en ook de brandweer van Harlingen kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Een gealarmeerde traumahelikopter heeft een arts afgezet. Het slachtoffer werd bevrijd door de brandweer en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De andere inzittenden raakten niet gewond bij het ongeval. De Verkeers Ongevallen Analyse van politie Fryslan doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De N31 was tijdens de afhandeling van het ongeval enige tijd afgesloten. Bergingsbedrijf C.L International heeft beide voertuigen afgesleept.

Persbericht politie
Een echtpaar uit Franeker en twee kinderen van een en twee jaar werden zaterdagavond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht na een verkeersongeluk op de Rijksweg N31 bij Harlingen.

De auto met daarin het gezin werd omstreeks acht uur nagenoeg frontaal aangereden door een 58-jarige automobilist uit Harlingen. De Harlinger was op de verkeerde weghelft beland. Hij bleek met 875 Ugl (bijna 2 promille) onder invloed van alcohol. De man is politieambtenaar. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en een intern onderzoek gestart. Zijn rijbewijs is ingenomen.

De 29-jarige automobilist uit Franeker is ter observatie in een ziekenhuis in Leeuwarden opgenomen, zijn 27-jarige vrouw en de kinderen konden na onderzoek naar huis. Het verkeer tussen Franeker en Harlingen moest vanwege het ongeluk enkele uren worden omgeleid.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan