LEEUWARDEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag is kort na middernacht een jongen in het water gevallen bij de Hoekstersingel.

Rond kwart over twaalf werden hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water ter hoogte van café Blauwhuis. De brandweer werd al snel afgemeld, omdat de persoon uit het water was.

Het bleek te gaan om een 20-jarige Leeuwarder die weigerde om uit het water gehaald te worden. Na aandringen probeerden agenten hem samen met zijn vriend uit het water te trekken. Daarbij verloor de vriend zijn evenwicht en raakte ook te water. Beide jongemannen zijn vervolgens door de politie uit de gracht getrokken.

De dronken jongeman was onderkoeld, maar wilde niet worden onderzocht door het ambulancepersoneel. Daarbij bleef hij schreeuwen en schelden. Gelet op zijn staat van dronkenschap en de onderkoeling, hebben de politieagenten hem onder controle gebracht en is hij met spoed per ambulance overgebracht naar het MCL.

Eerder op de avond had de politie al een melding geluidsoverlast ontvangen uit de Eikenstraat. Het ging om dezelfde persoon die erg dronken was, stond te schreeuwen en nergens aan mee wilde werken. Een vriend van hem nam hem uiteindelijk mee, later raakte de jongen bij de Hoekstersingel te water.