HEERENVEEN – Teveel alcohol en fietsen is ook niet verstandig, dat blijkt wel uit het onderstaande nieuwsbericht van de Politie. Een dronken fietser kwam in botsing met een motoragent die met toeters en bellen reed.

Een 19-jarige fietser uit de gemeente De Friese Meren is zaterdagavond aangehouden voor fietsen onder invloed. Op de kruising van de Atalantastraat met de Abe Lenstra Boulevard botste hij tegen een politiemotor die met zwaailicht en sirene op weg was naar een spoedmelding.

De fietser fietste zonder fietsverlichting. Beiden vielen door de aanrijding. De agente had een pijnlijke arm. De fietser wilde niet nagekeken worden door ambulanceverpleegkundigen, maar voor de zekerheid hebben ze toch de ambulance laten komen. Agenten zagen dat hij rode ogen had, hij kon niet op zijn benen blijven staan en hij rook naar alcohol. Hij werd aangehouden en bij de ademanalysetest blies hij 995 ugl, de limiet voor automobilisten is 220 ugl en 88 ugl voor beginnende bestuurders. ZSM beslist over het vervolg van de zaak.

De politie plaatst dagelijks nieuwsberichten op hun website voor de media en de burgers. Deze berichten kun je eenvoudig bekijken op de homepage van 112fryslan.nl, aan de rechterkant onder het kopje politieberichten.