LEEUWARDEN – De vrijwillige brandweer van Leeuwarden heeft vanavond driemaal moeten uitrukken naar de Anjen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rond 19.00 uur word er een containerbrand gemeld in deze straat. Hier blijkt een afgesloten container in brand te staan.  Deze word geblust door de brandweerlieden. Waarna ze naar hun oefening gaan.

Om 21.30 uur worden ze weer gealarmeerd, nu met een PRIORITEIT 1, omdat er brand zou zijn in de flat zelf. Hier blijkt dat er mogelijk kortsluiting in het dak van de kleine schuurtjes aardige rookontwikkeling  heeft veroorzaakt. Dit word door hun onderzocht, door wat sloopwerk en de warmtebeeldcamera. Essent word ingeschakeld omdat het stroom eraf gehaald moet worden. De brandweer was hier echter snel ter plaatse doordat ze net terugreden van de oefening.

Als de brandweermedewerkers rond 23.00 uur weer thuis zijn, gaat de pieper opnieuw af, ditmaal weer een PRIORITEIT 1 melding. De deur om bij de schuurtjes te komen staat open en er komt rook uit het gebouw. Een 112 fotograaf die snel ter plaatse was heeft geprobeerd het vuur nog uit te stampen, maar deze poging mislukte. De brandweer die weer snel ter plaatse was heeft met een brandblusser het vuur gedoofd en inspectie gedaan. Verder kwam de politie nu ter plaatse om verdere informatie te krijgen van getuigen.

 

112Fryslan