HEERENVEEN – Tijdens het blussen van de grote brand in het centrum kwam donderdagmiddag om 12:43 een melding binnen van een autobrand aan de Herenwal.

De juiste locatie bleek echter even verderop in de Compagnonsstraat te zijn. Omdat al het materiaal van Heerenveen was ingezet bij de brand op de Oude Koemarkt werden voor deze melding de korpsen van Akkrum en Grou gealarmeerd.

Doordat deze korpsen een langere aanrijtijd hadden kon het vuur overslaan naar twee naastgelegen auto’s. Een kleine twintig minuten later waren de spuitgasten uit Boarnsterhim ter plaatse. Met schuim is het vuur geblust waarna beide korpsen weer inrukten. Berger Hof kwam met twee bergingswagens ter plaatse en is begonnen met de berging van de voertuigen.

Opnieuw melding autobrand

Om twee uur werd er opnieuw gealarmeerd voor autobrand in de Compagnonsstraat.
Tijdens het opladen van de uitgebrande wrakken was een van de voertuigen weer beginnen te branden.

Een van de auto’s waarvan alleen het motorcompartiment in brand had gestaan stond al snel volledig in brand. Ditmaal werd de brandweer van Joure opgeroepen voor het blussen van het vuur. Met een hogedrukstraal is de brandende Opel Corsa geblust. Berger Hof heeft daarna de drie voertuigen; een VW Golf, een Fiat Punto en een Opel Corsa afgevoerd.

112Fryslan

})