Drie vrachtwagens, ambulance en auto betrokken bij ernstig ongeval (video)

LEEUWARDEN – De bestuurder van een gekantelde vrachtwagen en de chauffeur van een ambulance raakten woensdagavond zwaargewond.

De tweede inzittende en de chauffeur van een andere vrachtwagen raakten lichtgewond. De ambulance vervoerde geen patiënt, het ongeluk gebeurde toen de ambulance met zwaailicht en sirene aan het inhalen was onderweg naar een adres in Peins. Gladheid heeft volgens de politie geen rol gespeeld.

Naar verwachting duurt het nog tot 05.00 uur donderdag, voordat de N31 weer opengesteld kan worden. Volgens de politiewoordvoerder moet er een kraan bij komen om de vrachtwagen te bergen.

Politiepersbericht:

De politie heeft woensdagavond op de N31 (Hendrik Algraweg) nabij Goutum een verkeersongeval afgehandeld. Daarbij waren vier voertuigen waaronder één ambulance en drie vrachtauto’s, betrokken.
Vermoedelijk haalde vanuit de richting Newtonweg een ambulance een vrachtwagen in. Deze ambulance werd bestuurd door een 54-jarige man uit Leeuwarden. Hij was daarbij in het gezelschap van een 49-jarige ambulanceverpleegkundige uit Stiens.

Tijdens de inhaalmanoeuvre moest de vrachtwagen die werd ingehaald uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Deze kwam op de zijkant in de berm tot stilstand. De 26-jarige bestuurder uit Harlingen raakte hierbij bekneld. Vervolgens kwam een tegemoetkomende vrachtwagen in aanraking met de ambulance en reed de berm in en schaarde. Daarna kwam de ambulance frontaal tegen een andere tegemoetkomende vrachtwagen tot stilstand.

De ambulancechauffeur raakte daarbij ernstig gewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De ambulanceverpleegkundige raakte licht gewond en kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De beknelde vrachtwagenchauffeur kon na circa anderhalf uur uit zijn benaderde positie worden bevrijd uit zijn voertuig. Met vermoedelijk een been en een polsfractuur werd hij per ambulance overgebracht naar het MCL.

In de betrokken ambulance lag geen patiënt en was enkel bemand door het personeel. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3453546d31746f[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan