LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen, een 26 en 24-jarige inwoner van Bakkeveen en een 21-jarige inwoner van Hemrik op de Verlengde Schrans aangehouden.

De mannen worden ervan verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt terwijl de bestuurder onder invloed van alcohol was. De mannen, die alledrie in het voertuig zaten, kwamen bij de minirotonde aan het einde van de Verlengde Schrans in botsing. Daarbij raakten de twee Bakkeveensters licht gewond.

Toen de agenten een onderzoek instelden om achter de identiteit van de bestuurder te komen, bleken alle drie mannen onder invloed van alcohol te zijn en weigerden te zeggen wie de auto had bestuurd. Vervolgens werden de drie mannen aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar bliezen de mannen respectievelijk 835, 1070, 890 ug/l. Allen zijn voor verhoor ingesloten.

De eigenaar van de auto, de 26-jarige Bakkeveenster, raakte bij de aanrijding gewond aan zijn hoofd en werd later overgebracht naar het ziekenhuis en heeft zich daar aan zijn verwondingen moeten behandelen.

In de auto werd aan de bestuurderszijde DNA materiaal aangetroffen welke werd veiliggesteld. Vervolgens werd van alledrie de verdachten, met toestemming van de officier van justitie, ook DNA-celmateriaal afgenomen. Zo kan er achterhaald worden wie de auto heeft bestuurd.

112Fryslan