BOIJL – Even na 17:30 uur werden de brandweer, ambulance, politie en de OVD-G gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval waarbij drie slachtoffers betrokken waren.

De brandweer van Noordwolde kwam met spoed ter plaatse evenals een ambulances uit Wolvega, Heerenven & Oosterwolde. Ook de politie uit Wolvega kwam met spoed ter plaatse.

De auto reed in de richting van Noordwolde toen plots de bestuurder onwel werd. De auto schampte een boom en kwam vervolgens een boom verder met een harde klap tot stilstand. De drie inzittenden raakten allemaal gewond, twee hiervan moesten door de brandweer worden bevrijd. Het ter plaatse gekomen personeel van de trauma helikopter verleende ook hulp aan de slachtoffers.

Na ongeveer een drie kwartier á een uur waren de slachtoffers gestabiliseerd en werden de eerste twee slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Onder toekijkend oog van de hulpverleners vertrok ook de trauma helikopter weer richting Groningen.
De VOA (verkeers ongevallen analyse) kwam ter plaatse om de toedracht van het ongeval vast te leggen. Berger Thomals uit Oldetrijne kwam ter plaatse om het 3 maanden oude voertuig te bergen.

Foto’s : Boudewijn Bos www.112post.nl

112Fryslan