Voorpagina > Drie Polen aangehouden op A7
2. Gemeente Sudwest

Drie Polen aangehouden op A7

Drie Polen aangehouden op A7

SNEEK – Vrijdagmiddag heeft de politie op de A7 nabij de afslag Joure, drie mannen van 33, 34 en 35 jaar, allen met een Poolse nationaliteit, aangehouden.

De mannen worden ervan verdacht bij een tankstation in Middenmeer (NH) een medewerker met een vuurwapen te hebben bedreigd.

De drie personen werden door een medewerker van het tankstation op diefstal van koelvloeistof betrapt. Toen zij werden aangesproken, bedreigden zij het slachtoffer met een vuurwapen en gingen er vervolgens ervandoor.

De medewerker gaf via het alarmnummer 1-1-2 een goed signalement van de verdachten en het kenteken en type van de auto aan de politie door. Alle politie-eenheden in het noorden van het land werden door hun meldkamers ingelicht om uit te kijken naar de auto met daarin de drie verdachten. De auto werd enige tijd later op de A7 nabij Zurich gesignaleerd.

Agenten volgden de auto en gaven de bestuurder diverse stoptekens die werden genegeerd. Op de A7 bij Sneek, vlakbij de afslag Joure, werd de auto op de A7 met de drie verdachten klemgereden waarna alle drie verdachten konden worden aangehouden. De auto werd in beslaggenomen. De politie wil nog graag in contact komen met een vrouw die tijdens de aanhouding in het nauw kwam te zitten tussen de agenten en de verdachten. Zij kan contact met de politie opnemen via telefoonnummer 0900-8844.

Over de fotograaf

112Fryslan