MAKKINGA – Bij een ongeval in een mestsilo aan het Buterheideveld zijn woensdagochtend drie mensen omgekomen.

Het betreft de 26-jarige zoon van de eigenaar van het bedrijf, een 29-jarige man uit Joure en een 42-jarige man uit Nijland. Een vierde man uit Veenhuizen raakte zwaar gewond en is naar het UMCG in Groningen gebracht, voor zijn leven wordt gevreesd.

De hulpdiensten (politie, ambulancedienst, traumaheli’s en brandweer) rukten in groten getalen uit na een melding dat 4 personen onwel waren geworden tijdens werkzaamheden in een mestsilo. Ter plekke bleek dat het onmogelijk was de slachtoffers vanaf de bovenkant van de silo uit hun benarde positie te bevrijden. Daarom maakte de brandweer een gat aan de zijkant van de silo. Via dit gat konden de vier slachtoffers uit de silo worden gehaald. Op dat moment bleken drie mannen al te zijn overleden.

Wat de precieze oorzaak van dit ongeval is, word nog door de technische recherche onderzocht. Wel is duidelijk dat er werkzaamheden aan de silo plaatsvonden.

De eigenaar van het bedrijf en vader van het 26 jarige slachtoffer heeft direct na het ongeval nog geprobeerd om iedereen te redden. Hij probeerde met een tractor een gat in de mestsilo te creëren, helaas had dit niet het gewenste resultaat.

Foto’s: [url=http://jrfproducties.nl/]Jaring Rispens[/url] Tekst: Politie.nl

112Fryslan