FRANEKER – Zondagavond rond de klok van half 11 kwam er een melding van een uitslaande brand aan de Paul Krugerstraat.

De brand werd meteen opgeschaald naar middelbrand, waarop de tweede brandweerauto van Franeker en de hoogwerker van Harlingen ter plaatse kwam.

Toen brandweer Franeker ter plekke was bleek dat er nog meer hulp nodig was, dus werd de brand opgeschaald naar “grote brand” waarop de brandweer van Menaldum werd gealameerd. Later werd ook de hoogwerker van Leeuwarden opgepiept omdat de hoogwerker van Harlingen weigerde.

De brandweer heeft geruime tijd nodig gehad om het vuur onder controle te krijgen, bij deze brand zijn 3 woningen totaal verwoest. De politie gaat uit van brandstichting, er zijn 3 personen meegenomen naar het bureau waar zij worden verhoord.

Tekst: www.franekeractueel.nl

Politiebericht:
De technische Recherche van Politie Fryslân onderzoekt een woningbrand aan de Paul Krugerstraat die zondagavond rond 22:30 uur plaatsvond. Daarbij is een inwoner van Franeker met ademhalingsproblemen per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. In de woning die leegstond, waren drie personen gesignaleerd die ruzie maakten. Direct daarna brak er brand uit. Het drietal is vervolgens aangehouden op verdenking van brandstichting. De woning en de naast gelegen woning brandde geheel uit. Een andere bewoonde woning liep veel rook en waterschade op.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GPYcGWULA8E&fmt=18[/youtube]

112Fryslan

})