JOURE – Bij een ernstig ongeval op de A7 nabij het knooppunt Joure zijn woensdagochtend de drie inzittenden van een auto gewond geraakt.

In totaal waren er vier auto’s en een vrachtwagen betrokken bij het ongeval. Naast de drie slachtoffers, raakten er geen andere betrokkenen gewond. De A7 vanaf afslag Joure West tot het knooppunt Joure werd een tijd afgesloten. Rijkswaterstaat zorgde voor omleidingsroutes.

Om 08.45 uur kwamen bij de Meldkamer Noord-Nederland meerdere meldingen binnen van een ernstig ongeval bij het knooppunt Joure. Volgens de melders was een vrachtwagen ingereden op een file. Toen de eerste hulpdiensten arriveerden bleek dat in één van de betrokken auto’s drie inzittenden bekneld zaten. Door de brandweer en de ambulancedienst werden drie gewonden uit het zwaar beschadigde voertuig gehaald. De slachtoffers werden vervolgens per ambulance naar het UMCG gebracht. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Update 11.00 uur

Bij het ongeval raakten drie inwoners van Sneek gewond. Het gaat om een 31-jarige man, een 29-jarige vrouw en hun dochtertje van 1 jaar. De man en vrouw raakten ernstig gewond. De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het UMCG in Groningen.

De politie heeft de veroorzaker van het ongeval aangehouden. Het gaat om een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Mijdrecht. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd. De man wordt momenteel als verdachte gehoord.

Update 25-11-2016
Helaas is een jonge vader(31 jr) in het ziekenhuis alsnog overleden aan zijn verwondingen.

Foto’s Devriesmedia

Redactie