JELSUM – Zaterdagochtend rond 10:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de Bredyk – N357.

Op de kruising bij de spottersplek waren twee auto’s frontaal op elkaar gebotst waarbij drie mensen gewond raakten. Een ouder echtpaar met een VW was vanuit Jelsum de Bredyk opgereden. Op dat moment kwam er een Seat vanuit de richting Leeuwarden. De brandweer van Stiens kwam ter plaatse omdat de bestuurders deur van de VW niet meer open wou. Daarnaast kwamen er drie ambulances ter plaatse.

Uit de rode auto werden de bestuurder en passagier door de brandweer uit de auto gehaald. Nadat alle gewonden in de ambulances lagen kwam ook de traumaheli ter plaatse. Het mobiel medisch team heeft het ambulance personeel geholpen bij de behandeling van de gewonden en keerde later weer terug naar Groningen.

Ook de Officier van Dienst Geneeskundig(OvD-G) en de OvD brandweer kwamen ter plaatse. De politie regelde het verkeer, omdat dit over de ventweg moest zorgde dit voor veel overlast. De verkeers ongevallen analyse(VOA) heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

[youtube] http://www.youtube.com/watch?v=7iq2xqg_5fI[/youtube]

112Fryslan