MAKKINGA – Bij een ernstige frontale aanrijding op de provinciale weg N351, tussen Oosterwolde en Makkinga, zijn zaterdagmorgen rond kwart voor negen drie personen gewond geraakt.

Vermoedelijk door gladheid raakte een auto, bestuurd door een 67-jarige inwoner van Sneek, in de slip en botste op een tegemoetkomende auto. Door de klap belandde één van de auto’s in de sloot. De inzittenden van beide auto’s raakten bekneld en zijn door de brandweer van Oosterwolde uit hun auto’s bevrijd.

Ter assistentie van de mensen van de ambulance kwam de traumaheli uit Groningen ter plaatse. De inwoner van Sneek en zijn 69-jarige uit IJlst afkomstige passagier werden gewond naar het UMCG in Groningen gebracht. De bestuurder van de andere auto, een 22-jarige man uit Norg, werd met letsel naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Vanwege het ongeval was de N351 lange tijd afgesloten. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Bergers Broekhuizen en Wolves hebben de zwaarbeschadigde auto’s geborgen.

Foto’s met dank aan Faber-fotografie.nl

112Fryslan