WERGEA – Op een T-splitsing op de Wergeasterdyk onder Leeuwarden heeft donderdag aan het begin van de middag een fors verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij meerdere personen gewond zijn geraakt.

Het ging op het kruispunt mis tussen twee personenauto’s. Door de klap kwam één inzittende bekneld te zitten en de brandweer moest er aan te pas komen om het voertuig open te knippen, om zodoende ruimte te creëren. De inzittende van het rode voertuig is daarop door zowel door brandweer, ambulance als het personeel van het Mobiel Medisch Team uit het voertuig gehaald. Het slachtoffer is per brancard naar de ambulance vervoerd en na een korte behandeling uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis . Twee andere personen konden gemakkelijker het voertuig verlaten en zijn eveneens na een behandeling in de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Hoe het ongeval exact kon gebeuren is niet geheel duidelijk. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) is ter plekke gekomen en heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het kruispunt was ten tijde van het ongeval afgesloten en het verkeer werd door de politie omgeleid.

Ate Atema