Voorpagina > Drie gewonden bij ernstig steekincident
Ambulance Hoofd Nieuws Politie Zuid-Oost

Drie gewonden bij ernstig steekincident

Drie gewonden bij ernstig steekincident

DRACHTEN – Bij een steekincident zijn zondagavond drie personen gewond geraakt, waarvan een ernstig. Eén van de slachtoffers is een politieagent.

Rond negen uur kreeg de politie een melding van een steekincident op de Zuidkade. Bij een café was een persoon neergestoken. Meerdere ambulances en politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen. Ook het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met een trauma arts ter plaatse.

Terwijl hulpverleners het slachtoffer aan het reanimeren waren, brak op de Zuidkade een vechtpartij uit waarbij hulpverleners belaagd werden. Een agent liep daarbij een hoofdwond op en ook een omstander raakte gewond.

Zowel het slachtoffer van de steekpartij als de  gewonde agent spoed zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een derde gewonde is zittend naar het ziekenhuis gebracht.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident en zet daarvoor onder andere de forensische opsporing in. Via Burgernet werd gevraagd om uit te kijken naar de mogelijke daders van het steekincident.

Update 23:30 uur: De politie meld dat de twee gezochte jongens zijn aangehouden. Ze zullen op het politiebureau worden verhoord.

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan