SNEEK – Diverse branden in bergingen hebben voor veel consternatie gezorgd in de wijk Lemmerweg-oost.

De brandweer kreeg een melding van een woningbrand in de Hein Doekesstraat om 23:26.
Na aankomst met tankautospuit en hoogwerker bleek er brand te woedden in een berging en werd er opgeschaald naar “middelbrand”.

Er was sprake van veel rookontwikkeling zodat bewoners hun flat niet via het trappenhuis konden verlaten. Ze werden met ladders en een hoogwerker van hun balkons gered.

Er werd opgeschaald naar “grote brand, grip 1” , hierop kwam het korps van IJlst assistentie verlenen. Ook werden er zes ambulances uit Sneek, Heerenveen, Drachten, Leeuwarden en Harlingen werden naar de straat gedirigeerd.

Uiteindelijk zijn vijf mensen naar het ziekenhuis vervoerd waarvan er een is opgenomen met rookinhalatieklachten. De rest kon na controle het ziekenhuis weer verlaten.

Het vuur in de berging was snel onder controle. Het bleek te gaan om een motor die vlam had gevat.

Opnieuw brand in zelfde wijk

Even later brak er weer brand uit in in een berging van een flat, ditmaal aan de Liaukemastraat. Er is om 01:43 opgeschaald naar “middelbrand”. Ook is er een ambulance ter plaatse gekomen voor eventuele slachtoffers.

Vlak na deze melding brak er brand uit in een andere flatberging aan de Hein Doekesstraat. Beide branden konden snel geblust worden maar ook hier moesten mensen met de hoogwerker van hun balkon gered worden.

Laatste drie foto’s : brand Liaukemastraat + 2e maal H. Doekesstraat.

Verdachte aangehouden

De politie van Sneek heeft later diezelfde nacht een 42-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van brandstichting. Een getuige zag dat de man zich verdacht ophield in de buurt van de branden.

[youtube][/youtube]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan