HARLINGEN – Bij een ongeval op een charterboot aan de Nieuwe Willemshaven zijn zondagmiddag drie personen omgekomen.

De hulpdiensten rukten met vele voertuigen uit om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Onder andere drie ambulances en de brandweer kwamen ter plaatse. Ter assistentie was ook de traumaheli uit Amsterdam opgeroepen, deze werd onderweg geannuleerd. Ondanks de grote inzet van hulpdiensten konden de hulpverleners niets meer voor de slachtoffers betekenen. Drie Duitse toeristen, drie mannen van 19, 43 en 48, allen uit de gemeente Amberg (D), overleden ter plaatse.

Het schip was net de haven van Harlingen binnen gevaren toen de voorste mast afbrak en op het dek terecht kwam. De schipper heeft vervolgens het schip aangemeerd aan de Nieuwe Willemskade. Op het schip waren naast de schipper en een vrouw, 12 toeristen aanwezig. De overige opvarenden raakten niet gewond, zij zijn voor opvang naar het politiebureau gebracht. Alle Duitse opvarenden behoorden tot een familie.

De politie is momenteel bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Ook de onderzoeksraad voor veiligheid komt ter plaatse. De lichamen van de slachtoffers zijn later in de middag geborgen.

Nick den Boer