KOOTSTERTILLE – Bij een frontale aanrijding tussen twee auto’s zijn donderdagavond drie personen om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17:30 uur.

Door onbekende oorzaak kwamen twee auto’s frontaal met elkaar in botsing op de Koaten N369 tussen Twijzel en Kootstertille. Een van de auto’s, met twee inzittenden, kwam achterstevoren in een haag tot stilstand. Een grote ravage en twee zwaar beschadigde auto’s waren het gevolg.

Brandweer, meerdere ambulance en de politie kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan drie slachtoffers. Ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten, mocht de hulp niet meer baten. Twee automobilisten en een passagier overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto’s geknipt en zichtschermen geplaatst.

De politie sloot de N369 tussen Twijzel en Kootstertille af vanwege de hulpverlening en het onderzoek. De forensische opsporing verkeer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Update: Het betreft een 71-jarige man uit de gemeente Dantumadiel, een 72-jarige vrouw uit de gemeente Dantumadiel en een 34-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen.

LET OP: Laatste twee foto’s kunnen als schokkend / confronterend worden beschouwd.

 

Hendrik Dijkstra