WIRDUM – Maandagavond vlak voor 20:00 werden ambulance en politie gealarmeerd voor een aanrijding op de Bredyk.

Naast een ambulance en de politie werd ook een rapid responder gealarmeerd. Circa tien minuten later werden nog twee ambulances en de officier van dienst geneeskundig gealarmeerd.

Op de Bredyk tussen de Werpsterhoek en de Oenemadyk waren een BMW en een Daihatsu Cuore frontaal op elkaar gebotst. De bestuurder van een BMW draaide vanachter een geparkeerde camper de weg op terwijl uit de richting van de Werpsterhoek een Daihatsu kwam. Beide bestuurders zagen elkaar niet of te laat en een aanrijding was het gevolg.

Alle inzittenden van de auto’s konden zelfstandig uit hun auto komen en zijn vervolgens een woning in gegaan. In de woning werden zij behandeld door personeel van drie ambulances en een rapid responder. Drie personen zijn per ambulance naar het MCL gebracht en een persoon is per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

In de Daihatsu zaten meerdere hondjes, daarom kwam ook de dierenambulance ter plaatse. Een van de hondjes is na het ongeval weggelopen de weilanden in, een zoektocht leverde niks op. De zwaarbeschadigde auto’s zijn afgesleept door berger Theo Faber. Voordat de Daihatsu afgesleept kon worden moest de berger nog even het achterwiel vervangen door het reservewiel.

[zideo]zideo=6c6f6d54&playzideo=6b3465556f563970[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan