HEERENVEEN – Zaterdagavond rond 9 uur werd een tankstation aan de Burgemeester Falkenaweg overvallen door twee gemaskerde mannen.

Een medewerker van het tankstation is door de twee mannen bedreigd. Of er iets buitgemaakt is, is nog niet bekend. Burgernet werd ingeschakeld toen er duidelijkheid kwam over het signalement van de overvallers. Beide mannen zouden volgens het burgernet bericht 1.80 meter tot 1.85 lang zijn. Een van de daders droeg een bruine jas met bontkraag, de ander droeg een groene legerjas en een baseballpet met daaroverheen de capuchon van de jas. Het duo zou vermoedelijk in een zwarte Toyota Aygo zijn weggereden in de richting van Oudeschoot via/richting de Tolhuisweg en de Marktweg. De politie startte een zoekactie en startte een onderzoek bij het tankstation.

Rond 22:00 werd er een Toyota Aygo aangetroffen op de A28 tussen Nunstpeet en Harderwijk. De drie inzittenden van de auto zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie onderzoekt hun betrokkenheid.

Jelle de Vries