SNEEK – In Sneek zijn drie mannen aangehouden in de leeftijd van 31, 32 en 33. Deze mannen worden verdacht van het handelen in drugs, de opbrengst ervan zouden ze hebben witgewassen.

De mannen werden aangehouden naar aanleiding van een groot politieonderzoek naar mensen die opvallende hoeveelheden geld op hun rekening hadden staan, zonder daar een aannemelijke verklaring voor te hebben.  De man van 31 werd in 2015 al eens opgepakt na het oprollen van een hennepkwekerij in Sneek.

Volgens de politie handelden de verdachten via het dark web en hadden ze vermoedelijk buiten Nederland  ook afnemers. Met de aanhouding van de 33-jarige man denkt de politie de hoofdverantwoordelijke voor de handel opgepakt te hebben. Uit het onderzoek van de politie blijkt ook dat de hennepkwekerij en de harddrugshandel met bitcoins werkte, die de verdachten bij een wisselkantoor liet omzetten naar euro’s.

Het onderzoek wordt gedaan door meer dan honderdvijftig agenten, digitale recherche Defensie en de FIOD. (Belastingdienst)

Hou er rekening mee dat niet alle voertuigen bij het garagebedrijf iets met de zaak te maken hebben. 

Redactie