Voorpagina > Update: Drenkeling (16) in ziekenhuis overleden
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Update: Drenkeling (16) in ziekenhuis overleden

Update: Drenkeling (16) in ziekenhuis overleden

BURGUM – De hulpdiensten zijn vrijdag aan het eind van de middag met veel voertuigen uitgerukt naar het Prinses Margrietkanaal in Burgum. Hier was een zwemmer vermist geraakt in het kanaal.

Een 16 jarige zwemmer was het kanaal overgestoken en na het passeren van een schip verdween de jongen onder water. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en die rukten groots uit en schaalden op naar een middel-waterongeval. Brandweer Leeuwarden en Burgum kwamen ter plaatse met oppervlakte redders en duikers. Naast twee ambulances kwam ook de traumaheli ter plaatse met een arts.

Tijdens de zoekactie was het scheepvaart verkeer gestremd, via de pieper werden brugwachters geïnformeerd om geen scheepvaart door te laten. Na een zoekactie werd de jongen gevonden door een duiker en aan wal gebracht. De jongen is vervolgens lange tijd gereanimeerd en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Update:

Vanavond is het bericht naar buiten gebracht dat ondanks alle goede inspanningen van de hulpdiensten, het jonge slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Dit werd vanavond door de brandweer bekend gemaakt.

Over de fotograaf

Hendrik Dijkstra