BREEZANDDIJK- De kustwacht is vrijdagochtend om 4.00 uur gestopt met zoeken naar de man die donderdagavond kort voor middernacht van een zeiljacht viel. Hij sloeg overboord toen de boot ter hoogte van het Friese dorpje Breezanddijk voer.

In de nacht zocht de Kustwacht met zeven boten en een helikopter het water af, maar de zoektocht leverde niets op. De politie gaat er niet vanuit dat de drenkeling nog levend gevonden zal worden.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) neemt de leiding over de expeditie vrijdag na zonsopgang over. Het primaire doel van de actie wordt nu het vinden en bergen van het lichaam van de man.

UPDATE:Extra boot ingezet bij zoektocht vermiste zeiler .

BREEZANDDIJK  - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vanmiddag een extra boot ingezet bij de zoektocht naar de zeiler die gisteravond op het IJsselmeer over boord van een zeiljacht is geslagen. Er wordt nu met drie boten een oppervlakte van 3 tot 4 vierkante kilometer ten zuiden van de Afsluitdijk afgezocht door het dregteam van de KLPD.

Vanochtend heeft de politie te voet en met de auto langs de Afsluitdijk naar de drenkeling gezocht. De zeiler sloeg gisteren bij het klaren van de giek overboord. De twee andere opvarenden keerden de boot om op zoek te gaan naar hun maat, maar vonden hem niet terug. Daarna volgende een urendurende zoekactie door de kustwacht met een helikopter en zeven reddingsboten.

UPDATE 2: Vermiste zeiler nog steeds niet gevonden.

De zeiler die sinds donderdag nacht vermist wordt op het ijselmeer,is nog steeds niet gevonden.De zoekactie ging vrijdagavond tot 8 uur door. Het dregteam van de KLPD heeft met drie boten de hele dag gezocht.Daarvoor had de Kustwacht met de SAR helicopter en de KNRM met zeven boten het water afgezocht.

Zaterdag zal er weer verder gezocht worden met o.a. sonar apperatuur, de zeiler sloeg ter hooghte van Breezanddijk overboord van een zeiljacht.

112Fryslan

})