HIJUM – Zondagmiddag 15:42 uur werd brandweer Stiens en duikploegen gealarmeerd voor een drenkeling aan de Bredyk (N357).

Ter plaatse aangekomen werd gelijk in het water gezocht en er werden twee brommerhelmen gevonden die in het water dreven. De duikers van Leeuwarden hebben verder in het water gezocht maar konden niks vinden. Duikers van brandweer Harlingen kwamen ook ter plaatse maar zijn niet ingezet.

De hulpverleners waren massaal uitgerukt, zo ook de traumahelicopter uit Groningen die onverrichterzake weer vertrok.

Van wie de helmen waren is nog onduidelijk, en bij een platgereden schrikhek werden stukjes van een oranje scooter gevonden waarvan de eigenaar onbekend is.

Van wie zijn deze helmen?
Hijum, 12-12-2010 • De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaren van twee helmen die gevonden werden in een vaart bij Hijum.


Zondag rond 14.00 uur liep een voorbijganger bij de brug in de Bredyk. Hij zag daar twee bromfiets helmen in het water drijven en belde met de politie. Agenten vonden naast de brug een gedeelte van het vizier van een helm en kunststof delen vermoedelijk afkomstig van een oranje kleurige scooter. Naast de brug, in de berm bij het water, werd een remspoor- en een profielafdruk van een band aangetroffen.

Een duikteam van de brandweer heeft een gedeelte van de vaart afgezocht maar niets aangetroffen. Ook zijn er ambulances en een trauma helikopter naar de Bredyk gekomen. De politie wil graag in contact komen met de eigenaren van de helmen om te weten of zij in goede gezondheid zijn.

Iedereen die weet wat hier is gebeurd wordt verzocht om met de politie te bellen. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000.

[zideo]zideo=6c6f61616f513d3d&playzideo=6b346d536f6c3976[/zideo]
112Fryslan