Drachtsterweg weer open na lekkage (update)

LEEUWARDEN – De Drachtsterweg is zondagochtend weer open gegaan nadat deze uren was afgesloten wegens wateroverlast.

Zaterdagavond werd een lekkage ontdekt in een damwand van het nieuwe aquaduct. De toerit naar de brug kwam daardoor blank te staan. De politie sloot de Drachtsterweg tussen het plein en Zuiderburen in beide richtingen af omdat het niet meer veilig was voor het verkeer. De gemeente nam de afzettingen later over omdat volgens de eerste berichten sprake zou zijn van een langdurige stremming.

Met man en macht is met vervolgens bezig gegaan om de lekkage op te lossen. Daarna moest het water op de weg worden opgeruimd en het wegdek gereinigd worden. Het water bereikte ook de op en afritten van Zuiderburen. Het verkeer moest dan ook omrijden via de Van Harinxmabrug.

Update 01:00 (Vrij-baan.nl):
Kleine lekkage in bovenste deel kopzijde damwandkuip. Tijdens volpompen van de bouwkuip met water is beperkte hoeveelheid water weggelekt naar de Drachtsterweg waardoor er op een deel van de weg 15 cm water is komen te staan. Hierop is besloten het verkeer tijdelijk om de leiden en het probleem te verhelpen. Er is geen sprake van verzakking of technische problemen maar van pech wat helaas weer tot overlast geleid heeft voor de omgeving. Er wordt vannacht doorgewerkt om de lekkage te dichten en naar verwachting gaat de Drachtsterweg zondagochtend rond 7:00 uur weer open voor verkeer.

Update 10:00: de weg is in de vroege ochtend weer opengesteld voor het verkeer.