LEEUWARDEN – Vrijdagavond vanaf 19:00 tot maandagochend 6:00 is de Drachtsterweg vanaf de Drachtsterbrug tot aan de Waldwei afgesloten. Zuiderburen is dan bereikbaar via Goutum.

De verdiepte ligging Drachtsterweg wordt dit weekend aangesloten op de brug. De weg is daarom volledig afgesloten en verkeer moet omrijden via de Waldwei, de Haak en de Overijsselselaan. Echter moet verkeer ook rekening houden met werkzaamheden op de Overijsselseweg-Noord bij Goutum, hier geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur (let op: de politie gaat hier controleren op snelheid!).

Voor de hulpdiensten zijn maatregelen getroffen zodat zij nog wel snel in Goutum en Zuiderburen kunnen komen. Fietsers kunnen nog wel over de brug en kunnen vanaf vrijdag 19:00 over het nieuwe Folsingafiadukt. Via de kruising/rotonde is dan voorlopig niet mogelijk.

Voor het autoverkeer zal het maandagochtend even wennen zijn, waarbij de Drachtsterweg onder viaducten doorgaat en er gebruik wordt gemaakt van op- en afritten. De kruising met verkeerslichten vervalt definitief.