LEEUWARDEN – De hulpdiensten werden zondagmiddag gealarmeerd ter plaatse te gaan bij een ongeval op de Waldwei. Hier zou ook een voertuig bij gekanteld zijn.

Even leek het erop dat het op de afrit bij Hemriksein zou zijn, daarom werd de brandweer van Burgum gealarmeerd. Het bleek echter te gaan om de Drachsterweg bij de afrit Zuiderburen. De Leeuwarder brandweer die snel ter plaatse was kon al snel weer retour kazerne, er zat niemand meer in de betrokken voertuigen.

Door onbekende oorzaak kwamen twee auto met elkaar in botsing. Hierbij werd een lantaarnpaal met reclamebord omvergereden en meegesleurd. Een kano die op het dak van een van de auto’s lag schoot door de klap eraf en kwam enkele meters verderop terecht.

Vanwege de ravage, hulpverlening en onderzoek werd de Drachtsterweg richting de brug afgesloten. Verkeer werd via de afrit geleid en kon via de rotonde en oprit alsnog richting de stad. De verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt.