Voorpagina > Drachtsterweg afgesloten door ongeval vier voertuigen
2. Gemeente Leeuwarden E.O.

Drachtsterweg afgesloten door ongeval vier voertuigen

Drachtsterweg afgesloten door ongeval vier voertuigen

LEEUWARDEN – De Drachtsterweg tussen Hemriksein en Zuiderburen werd zaterdagmiddag afgesloten wegens een aanrijding tussen vier voertuigen.

Ongeveer 300 meter voor de verkeerslichten kwamen de vier voertuigen met elkaar in botsing. De bestuurder van een busje met hoogwerker botste met hoge snelheid achterop een blauwe Kia. Deze botste vervolgens achterop een blauwe Peugeot die hierdoor zijn voorganger raakte.

De twee rijstroken en de naastliggende busbaan waren door de aanrijding niet meer begaanbaar. De politie sloot dan ook vanaf Hemriksein de weg richting Leeuwarden af, verkeer werd over de ventweg geleid.

Twee agenten in vrije tijd verleenden eerste hulp. Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. De bestuurdersdeur van de blauwe Kia wilde niet meer open, de brandweer knipte de achterdeur eruit waardoor de bestuurdersdeur weer open kon. De bestuurder is vervolgens uitgestapt en voor controle even per brancard in de ambulance gelegd. Uiteindelijk bleek hij niks te mankeren evenals de overige betrokkenen.

De verkeers ongevallen analyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Bergers Theo Faber en Ketellapper sleepten drie voertuigen af, de voorste personenauto kon zelfstandig verder rijden.

Over de fotograaf

112Fryslan