Doorrijder meldt zich na horen Burgernet bericht

OUWSTERHAULE – Een 40-jarige automobilist meldde zich zondagavond bij de politie, nadat hij het Burgernet bericht over de aanrijding hoorde. Hij is aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed.

De politie heeft zondagavond een 40-jarige automobilist uit de gemeente De Fryske Marren aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op zondagavond is doorgereden na een ernstige aanrijding op de Heerenweg bij Ouwsterhaule. Bij dit ongeval raakten een 44-jarige vrouw en een 48-jarige man uit Ouwsterhaule gewond. De twee liepen langs de kant van de weg.

Bij de Meldkamer Noord-Nederland kwam rond zeven uur ’s avonds een melding binnen dat twee voetgangers waren aangereden door een auto. De bestuurder van dit voertuig was na het ongeval doorgereden. Omstanders ontfermden zich over beide slachtoffers. Naast meerdere politie en een ambulance kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. Beide slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten begonnen een onderzoek om de identiteit van de automobilist te achterhalen. Daarbij werd ook Burgernet ingezet. De 40-jarige bestuurder hoorde de Burgernetactie en zocht uit zichzelf contact met de politie. Agenten gingen naar de woning van de man, waar hij werd aangehouden en zijn auto in beslag werd genomen. Het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol had gedronken, daarom werd bij de man een ademanalyse afgenomen. Hij blies 850 ug/l, goed voor een rijverbod en invordering van zijn rijbewijs. Na verhoor mocht de man het bureau verlaten. Verkeersspecialisten van de politie doen nader onderzoek naar de exacte toedracht.

Lees ons verslag van zondagavond over dit ongeval: Twee voetgangers aangereden; automobilist op de vlucht

Redactie