Voorpagina > Dongerawei – N358 urenlang gestremd door ongeval
2. Gemeente Noard-East

Dongerawei – N358 urenlang gestremd door ongeval

Dongerawei – N358 urenlang gestremd door ongeval

OOSTERNIJKERK – Maandagmiddag net na half vier heeft er op de Dongerawei – N358 een ongeval plaatsgevonden.

Een personenauto en een vrachtwagen bleken op de kruising ter hoogte van Oosternijkerk met elkaar in botsing te zijn gekomen. De bestuurster die met de personenauto uit de richting van het dorp kwam rijden heeft vermoedelijk bij het oversteken van de kruising, een van links komende vrachtwagen over het hoofd gezien.

De chauffeur van de vrachtwagen heeft nog geprobeerd om de personenauto te ontwijken, maar een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Door de klap kwam de personenauto naast de weg in de berm tot stilstand, de vrachtwagen is door de aanrijding doorgeschoven en is uiteindelijk in de sloot tot stilstand gekomen.

De brandweer van Ternaard heeft samen met het personeel van twee ambulance’s de bestuurster van de personenauto uit het voertuig bevrijd. Ook is het traumateam van Groningen per helikopter ter plaatse gekomen om het ambulancepersoneel te assisteren. De bestuurster van de personenauto werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen is tijdens de aanrijding met de schrik vrijgekomen.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. Berger Boersma uit Wâlterswâld heeft vervolgens de personenauto geborgen.

Berger Broekhuizen uit Donkerbroek is samen met kraanbedrijf Vrieswijk nog urenlang bezig geweest om de vrachtwagen uit de sloot te halen en te bergen. Om 20:45 werd de weg door de politie en de provincie Fryslân weer vrijgegeven voor het overige verkeer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rXnt86BuiKk&feature=youtu.be[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan