Donderdag 9 augustus

Politieberichten van donderdag 9 augustus

Aangehouden voor huisvredebreuk

LEEUWARDEN- De politie heeft een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man was in een kamer van een opvanggelegenheid in de Oude Oosterstraat waar hij niet welkom was. De bewoner vroeg de man meerdere keren om de kamer te verlaten. Toen hij daar niet aan voldeed, belde hij de politie. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Brandstof gestolen

LEEUWARDEN- De politie heeft een aangifte opgenomen van diefstal van brandstof uit de tank van een geparkeerde auto aan de Tainiaburg. Het slachtoffer, een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden, wilde dinsdagmiddag haar auto starten toen zij merkte dat haar volle brandstoftank leeg was. Deze had zij een dag eerder vol getankt. Toen zij de tank opnieuw vulde, bleek de benzine uit de auto te lopen. Uit onderzoek bleek dat de tank aan de onderzijde open was gemaakt waarna de brandstof werd gestolen. De vrouw deed aangifte.

Verdachte aangehouden voor diefstal met geweld.

BURGUM- De politie heeft in een onderzoek naar een diefstal met geweld en poging zware mishandeling, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht een mobiele telefoon met geweld te hebben gestolen en een getuige in haar hand te hebben gebeten.

De diefstal met geweld en de mishandeling vonden plaats op donderdag 17 mei rond 15.44 uur op de Bulthuissingel. Rond dat tijdstip zat het slachtoffer, een 16-jarige inwoner van Burgum, samen met zijn vrienden op een muurtje. Terwijl hij stond te bellen. kwam de verdachte, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden naar hem toelopen. Hij vroeg aan de Burgumer of hij gebruik van zijn mobiele telefoon mocht maken. Nadat deze de verdachte kenbaar had gemaakt dit niet te willen, werd de telefoon door de verdachte uit zijn handen gerukt. Nadat hij de telefoon had gestolen, probeerde de verdachte op zijn bromscooter te stappen en weg te rijden. Een 34-jarige inwoonster van Burgum, die voorbij de vechtende mannen liep, trok de sleutel uit het contactslot van de bromscooter. Om zijn sleutel terug te pakken, beet de verdachte in haar hand zodat zij de sleutel los moest laten. Vervolgens ging de verdachte er op zijn bromscooter ervandoor. Beide slachtoffers deden aangifte.

De politie startte een onderzoek waarbij via getuigenverklaringen en eigen onderzoek de verdachte in beeld kwam. Op 7 augustus is hij in zijn woning aan de Vuurdoornstraat in Leeuwarden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van diefstal

GROU- De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van sieraden die dinsdagmorgen tussen 10.00 uur en 11:00 uur plaatsvond. Tussen de genoemde tijdstippen drong een onbekende man een woning aan de Nij Djipstrjitte binnen.. In het bijzijn van de 84-jarige bewoner griste hij gouden sieraden uit een kast. Na zijn daad vertrok de dief in een auto.

Signalement dader:

*Blanke man
*Leeftijd ongeveer 50-60 jaar
*Lengte 160-170 m.
*Gezet postuur
*Snorretje
*Blauw jack

De auto:

*Merk en kenteken onbekend
*Grijs van kleur
*Geribbelde carrosserie
*Kleine zijruitjes

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstal. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanrijding met letsel

SNEEK- De politie heeft woensdagmiddag rond 13.30 uur een aanrijding met letsel op de Oppenhuizerweg afgehandeld. Daarbij raakte een 61-jarige fietser uit Hilversum gewond toen hij werd aangereden door een 65-jarige bromfietsster uit Sneek. De man raakte gewond aan zijn heup en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

DRACHTEN- De politie heeft woensdagavond op de N31 ter hoogte van Nijega het rijbewijs van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden en besloten hem te controleren. Zij registreerden een snelheid van 150 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan. Tegen de beginnende bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Proces-verbaal voor gooien met bierflesje

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond rond 19.00 uur op de Oosterkade een 44-jarige inwoner van Leeuwarden bekeurd. De man gooide vanuit een bovenwoning diverse lege bierflesjes naar beneden op straat. Daarbij liep een passerende auto een lekke band op. Gewaarschuwde agenten hielden de man bij zijn woning aan, waarbij deze zich hevig verzette. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Naar verhoor werd hij heengezonden.

Vrouw gewond na aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmiddag op de Harlingerstraatweg een aanrijding met letsel afgehandeld, waarbij een 54-jarige bromfietsster uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw reed op haar bromfiets rechtdoor over het fietspad in de richting van Harlingen. Daar werd zij aangereden door een auto (leeftijd en woonplaats van bestuurder onbekend) die links afsloeg en haar geen voorrang verleende. De vrouw raakte gewond aan haar been en liep gekneusde ribben op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Gewonden bij aanrijding

URETERP- De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die woensdagmiddag rond 17.25 uur plaatsvond op de kruising van de Opgang en Hegebrechtserleane. Door nog onbekende oorzaak reed een 77-jarige automobilist uit Ureterp, nadat deze met hoge snelheid de kruising was opgereden, in een naast gelegen sloot. Daarbij raakte hij en een 77-jarige plaatsgenote, die naast hem in de auto zat, bekneld. De man en vrouw werden door omstanders uit de auto gehaald. Zij zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

LEMMER- De politie heeft woensdagmiddag op de Zijlroede het rijbewijs van een 59-jarige automobiliste uit Echten ingevorderd. Agenten zagen de vrouw in haar auto rijden en besloten haar te controleren. Bij het aanspreken roken zij dat de vrouw alcohol had gedronken. De bestuurster werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse, waar zij 610 ug/l blies. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw medicijnen gebruikte die bij gebruik van alcohol de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal boot en buitenboordmotor

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een Zodiacbootje, blauw grijs van kleur met daarachter een Mariner buitenboordmotor. De boot werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.00 uur weggenomen vanaf het erf van een woning aan de C. Reink de Boerstraat. De bewoner werd wakker van lawaai en zag het bootje, dat eerst op zijn erf lag, weg varen. Een onderzoek in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op. De 32-jarige eigenaar deed aangifte.

Auto-inbraak

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een auto-inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond aan de Verlengde Schrans. De dader (s) vernielde(n) een raam, om een IPod, een navigatiesysteem en een Usb-lader uit de auto weg te nemen. De eigenaar, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte.

Wildplasser moet zitten

SNEEK- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een boete gegeven omdat hij in het openbaar stond te urineren in de Nauwe Noorderhorne. Toen zij de man aanspraken, bleek dat hij ook nog een boete had openstaan van 1300 euro of 26 dagen hechtenis. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. In zijn kleding vonden de agenten nog een bolletje harddrugs dat in beslag werd genomen.

Drankrijder veroorzaakt ongeval

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht woensdag op donderdag een 21-jarige beginnende bestuurder uit Rotterdam aangehouden voor het veroorzaken van een eenzijdig ongeval en voor het rijden onder invloed. Getuigen zagen de auto van de man naast de afrit van de A32 liggen en waarschuwden de politie. De bestuurder bleek niet gewond te zijn maar bleek wel onder invloed van alcohol te zijn. Agenten hebben de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies de man 540 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Man mishandeld

LEEUWARDEN- De politie heeft een aangifte opgenomen van een mishandeling die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond op de Tweebaksmarkt. Het slachtoffer, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, zag dat twee mannen zich verdacht ophouden en keek naar hen. Dit werd niet door de mannen gewaardeerd waarna het slachtoffer zonder enig aanleiding door hen werd mishandeld.

Man neergeschoten bij inbraak weed kwekerij

DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident dat plaats vond in de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei bij een woning in de wijk Folgeren in Drachten. Een 37-jarige bewoner van deze woning werd rond 02.30 uur wakker van een alarm omdat er geprobeerd werd in te breken in de schuur bij zijn woning. In deze schuur was een weedkwekerij ingericht. Toen hij naar buiten liep om poolshoogte te nemen zag hij vier mannen rond de schuur struinen. Bij het zien van de bewoner gingen zij er vandoor. De Drachtster zette de achtervolging in en trachtte de mannen in te halen. Plotseling hoorde hij een knal en werd hij geraakt door een kogel die een diepe wond veroorzaakte. Het slachtoffer, kon ondanks de schotwond, zelf met zijn auto naar het ziekenhuis rijden. Hier is hij opgenomen en behandeld.
In een schuur bij de woning trof de politie een in werking zijnde weedkwekerij aan. Er was toen niemand meer in de kweekruimte aanwezig. Uit de videobeelden van de bewakingscamera’s van weedkwekerij bleek dat er in nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei vier personen in de kwekerij aan het werk waren geweest. Van twee personen is de identiteit inmiddels bekend maar van twee andere personen niet. Van de vier personen die probeerden in te breken in de kwekerij en de Drachtster neer hebben geschoten, is de identiteit nog niet bekend. De politie is nog volop met het onderzoek bezig.

De afbeeldingen van deze verdachten staan op de opsporingssite van de Friese politie [url]www.dadergezocht.nl[/url]

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan