Fryslân, 08-10-2009 • Politieberichten van woensdag 7 oktober 07.00 uur t/m donderdag 8 oktober 07.00 uur.

Nes Ameland: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Janszenstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werd uit een kassa een geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 51-jarige inwoner van Nes aangifte.

Sneek: politie zoekt getuigen van woninginbraken
De politie zoekt getuigen van twee woninginbraak aan de Oude Dijk en de Worp Tjaardastraat. Dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur kwam men binnen de woning na het forceren van een ruit. Uit de woning werden onder andere een flatscreen en een portemonnee weggenomen. Woensdagochtend werd er tussen 09.00 uur en 11.00 uur ingebroken in een woning aan de Worp Tjaardastraat. Ook hier kwam men binnen na het forceren van ruit. Uit de woning werden onder andere een laptop en flatscreen weggenomen. Door de technische recherche wordt nader sporenonderzoek verricht. Inmiddels is er in beide straten een buurtonderzoek verricht, maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. De politie is dan ook opzoek naar getuigen van deze twee inbraken. Heeft u iets verdacht gezien of anderszins informatie over deze inbraak? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Natuurlijk kunt u uw informatie ook kwijt bij het politiebureau in Sneek.

Wolvega: politie houdt drie winkeldieven na zoektocht aan
De politie heeft maandag na een grote zoektocht een 28-jarige inwoner van Rotterdam en twee vrouwen uit Wolvega van 13 en 32 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van een winkel aan de Van Harenstraat had de drie betrapt toen ze een paar schoenen probeerden te stelen. De drie verlieten vervolgens de winkel en gingen er vandoor. De medewerker ging achter het trio aan en waarschuwde ondertussen via 1-1-2 de politie. Meerdere eenheden van de politie gingen op zoek naar de winkeldieven. Op de Wildbaan werden drie personen gesignaleerd die voldeden aan het signalement. Het trio werd aangesproken door de agenten en er volgde een controle. Een omstander wist de agenten te melden dat de 28-jarige man een tas in de bosjes had gegooid. Na onderzoek bleek het te gaan om een geprepareerde tas. De gestolen schoenen werden niet gevonden, wel een aantal brillen. De drie werden dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Diezelfde middag werd het huis van de 32-jarige vrouw doorzocht. De agenten vonden daar nog enkele kledingstukken die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De gestolen schoenen werden later die middag door een familielid naar het politiebureau gebracht. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de drie de volgende dag het politiebureau weer verlaten.

Sneek: inbraak bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Zeilmakerstraat. Woensdagavond rond 22.30 uur werd daar een raam vernield, waarna twee computers werden weggenomen. De eigenaar van het bedrijf moet nog aangifte doen.

Harlingen: weedplanten in tuin
De politie heeft woensdagmiddag in een tuin achter een woning 13 weedplanten aangetroffen. In een schuur bij dezelfde woning werd bovendien een zak met hennepplanten gevonden. Alle planten en toppen werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 34-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: ongeval met letsel
De politie heeft woensdagavond geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Noorderhogeweg. Een 30-jarige automobilist was daar in een moment van onoplettendheid op een voorganger gebotst. De bestuurster daarvan, een 45-jarige inwoonster van Hurdegaryp, had na de botsing nekklachten en werd daarom voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Fryslân: Friese politieauto naar Gambia
Meer dan 7000 kilometer moet er door de Desert-cops worden afgelegd voordat de voormalige politieauto van de politie Fryslân op de plaats van bestemming aankomt. Andalasto Koppe en Marjon Wever vertrekken op zaterdag 17 oktober vanuit Den Haag samen met totaal zeven auto’s en tien motoren richting zuiden. Desert-Cops zijn politieagenten, die zich tot doel hebben gesteld om het (medische) vervoersprobleem in Gambia kleiner te maken. Desert-Cops werkt hiervoor nauw samen met de Nederlandse afdeling van de Stichting Riders For Health, die vooral actief is in Gambia.

Behalve de door de politie afgeschreven, maar met hulp van sponsoren opgeknapte 4 X 4, neemt het tweetal ook een gloednieuwe Yamaha terreinmotor mee. De tweewieler is na een sponsoractie door het Lauwerscollege in Grijpskerk ter beschikking gesteld. Beurtelings zullen Marjon en Andalasto beide voertuigen besturen. Misdaadverslaggever en voormalig politieman John van den Heuvel, is warm pleitbezorger en ambassadeur van de Desert-Cops en besteedde al uitvoerig aandacht aan dit onderwerp in RTL Boulevard. John reist zelfs een deel van de reis mee en neemt met een cameraman plaats in het voertuig van de Friese equipe.

De rit naar Gambia is beslist geen race. Het is de bedoeling dat de voertuigen nog heel wat jaren gaan functioneren en ze teveel belasten zou de auto’s en motoren alleen onnodig kunnen schaden. Als de rijders na 3 weken in Banjul zijn aangekomen, dragen ze de voertuigen en meegenomen hulpgoederen over aan de Riders for Health. Alleen voorzien van een rugtasje komen ze dan met het vliegtuig weer terug naar Nederland.

Meer informatie op [url=http://www.politie.nl/friesland]www.politie.nl/friesland[/url] of [url=http://www.desert-cops.nl]www.desert-cops.nl[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan