Donderdag 8 juli

Politieberichten van donderdag 8 juli.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag 7juli op donderdag 8 juli het rijbewijs van een 34-jarige inwoner van Ravels ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto met gedoofde verlichting op de Groeneweg rijden. Nadat zij de man een stopteken hadden gegeven en hem aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De automobilist werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 600 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast moest hij zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

Aanrijding met ernstig letsel
SIEGERSWOUDE – De politie heeft woensdag omstreeks 07:00 uur een ernstige aanrijding met letsel afgehandeld op de Binnenwei/N917. Een 19-jarige inwoner van Frieschepalen was met zijn auto frontaal tegen een boom aangereden. De brandweer heeft de zwaar beknelde jongen uit de auto weten te bevrijden waarna hij met zwaar beenletsel per traumahelikopter overgebracht naar het UMC in Groningen. Verkeersongevalanalyse heeft een onderzoek ingesteld.

Brand bij verzorgingstehuis
WITMARSUM – De politie heeft woensdagochtend omstreeks 08.30 de brandweer geassisteerd bij een brand in een verzorgingstehuis aan de Van Aylvaweg. Daar stond een nieuw stuk gebouw dat in aanbouw was, in brand. De brandweer was snel ter plaatse en alle bewoners van het aangrenzende stuk tehuis werden in veiligheid gesteld. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand is ontstaan in het tempex dat de medewerkers van het bouwbedrijf op de pallets hadden staan. Er is niemand gewond geraakt.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Ubbemastins. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Toen de bewoonster ’s morgens wakker werd, zag zij dat haar laptop en een handtas met daarin haar rijbewijs, paspoort, portemonnee en sleutels weg waren genomen. De dader(s) kwamen vermoedelijk via een deur de woning binnen. De 35-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Invordering rijbewijs na rijden onder invloed
HAULERWIJK- De politie heeft in de nacht van woensdag 7 juli op donderdag 8 juli het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige inwoner van Kornhorn. De man reed in zijn auto op de Leeksterweg waarna agenten hem controleerden. Toen bleek de man alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 655 ug/l blies. Tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

Politie zoekt slachtoffer van aanranding
LEEUWARDEN- De politie is op zoek naar een vrouw die midden december 2009 slachtoffer werd van een aanranding die op de Harlingerstraatweg werd gepleegd. De aanranding vond plaats in de nachtelijke uren. De man had de vrouw van de fiets had getrokken. Nadat het slachtoffer zich hevig verzette, ging de man er vandoor. Omdat er nieuwe ontwikkelingen in een onderzoek zijn, wil de politie graag in contact komen met deze vrouw. Zij kan met de politie bellen via 0900-8844.

Aanrijding na rijden onder invloed
LUXWOUDE- De politie heeft woensdagmorgen op de Rijksweg A7 een aanrijding afgehandeld. Daarbij raakte een 30-jarige automobilist uit Vlissingen licht gewond. Door een nog onbekende oorzaak raakte de man de macht over het stuur kwijt en sloeg met zijn auto over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Bij een ademanalyse blies hij 375 ug/l. Naast een proces-verbaal moest hij zijn rijbewijs inleveren en krijg hij een rijverbod van 5 uur.

Vier jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging
BLAUWHUIS- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag om 05.15 uur vier jongens, een 14 en 16 –jarige inwoner van Sneek, een 14-jarige inwoner van Uitwellingerga en een 15-jarige inwoner van Greonterp, op de Vitusdyk aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Getuigen zagen het viertal tuinmeubilair en een pallet in brand steken. Daarnaast werden er nog flessen kapot gesmeten en terrasstoelen en bloempotten vernield. Direct daarna zagen de agenten de jongens fietsen waarna zij konden worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Aanhouding na ontdekken hennepkwekerij
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld aan de Celsiusweg. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor na anonieme tips. Eenmaal in het bedrijfspand ontdekten de agenten in meerdere ruimten kwekerijen. De hennepplanten waren niet meer aanwezig. Na onderzoek werd woensdag een 58-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt drie verdachten aan voor heling en hennep
LEMMER- De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige inwoner van de Deelen aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Agenten zagen de verdachte, een bekende van de politie, op een bromscooter rijden. Toen de agenten de man besloten te controleren, ging deze er op zijn scooter vandoor. Direct daarna troffen de agenten de scooter in een steeg tussen de Trambaan en Steile Bank aan.Na onderzoek bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd.

De man bleek hier een aanrijding te hebben veroorzaakt. Een schutting raakte daarbij ernstig beschadigd. De zoektocht naar de verdachte leverde geen aanhouding op. Wel troffen de agenten tijdens de zoektocht een hennepkwekerij in een schuur en de daarbij behorende woonark in de Woonschepenhaven aan. Daarbij konden zij een 25 en 59-jarige inwoner van Lemmer aanhouden. In de woonark en het schuurtje troffen de agenten totaal 80 hennepplanten aan. De planten en elektrische apparatuur werden in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Ondertussen hadden de agenten contact gekregen met de 17-jarige verdachte. Hij meldde zich even later aan het bureau waar hij werd aangehouden en voor verhoor werd ingesloten. De bromscooter werd in beslag genomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan