Politieberichten van woensdag 7 april 07.00 uur tot donderdag 8 april 07.00 uur.

Man aangehouden voor bedreiging van een agent
LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagmorgen een 37-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Agenten gingen na een melding van burenruzie naar Murkstraat. Daar bleek de fiets van de melder te zijn vernield. Na een gesprek waarin de situatie rustig bleek te worden, werd een agent door de verdachte met de dood bedreigd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau overgebracht waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Inbraak woning Leeuwarden
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Groningerstraatweg. Toen de 28-jarige bewoner rond middernacht thuis kwam zag hij dat het slot van de voordeur geforceerd was en dat het deurkozijn zwaar beschadigd was. Uit de woning zijn sierraden, een laptop, een spelcomputer en een 30-tal cd’s met computerspelen gestolen. Uit het politieonderzoek is vast komen te staan dat er waarschijnlijk tussen 14.30 uur en 16.00 uur ingebroken is. De politie wil graag in contact komen met mensen die tussen deze tijdstippen iemand in de omgeving van de Groningerstraatweg hebben zien lopen met deze spullen. U kunt de politie bellen via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.

Politie houdt man aan voor vernieling
DOKKUM – De politie heeft een 19-jarige inwoner uit Dokkum aangehouden op verdenking van vernieling. Een surveillerende agent zag in de nacht van woensdag 7 april op donderdag 8 april rond 01.00 uur op de Markt een man over het dak van een geparkeerde auto lopen. Met behulp van omstanders lukte het de agent om de Dokummer, die zich tegen zijn aanhouding verzette, aan te houden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en hier ingesloten. De schade aan de auto is nog niet bekend.

Honden bijten schapen dood
APPELSCHA – De politie heeft onderzoek gedaan naar het dood bijten van schapen door honden

Op woensdag rond 17.00 uur werd er bij de politie een melding ontvangen dat drie honden schapen dood hadden gebeten. De schapen liepen in een weiland aan de Menneweg. Surveillerende agenten troffen in het weiland twee dode en één zwaar gewond lam aan. De honden waren weggerend naar de bossen in de omgeving. Na een zoektocht troffen de agenten de eigenaar van de honden, een 44- jarige inwoner uit Bovenmilde, aan. Hij vertelde dat zijn honden waren ontsnapt doordat een deur open was blijven staan. De eigenaar van de schapen is op de hoogte gebracht.

Politie houdt vrouw aan voor winkeldiefstal
DRACHTEN – De politie heeft een 34-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor medeplichtigheid bij het plegen van een winkeldiefstal.

Op woensdag rond 18.00 uur werd een melding ontvangen dat er bij een bouwmarkt aan de Dr. Martin Luther Kingsingel een man op heterdaad was betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij had een stofzuiger gepakt en was de winkel uitgerend. Een getuige was achter de man aangelopen en had geprobeerd hem aan te houden. Door deze actie liet de verdachte de stofzuiger laten vallen en was weggevlucht. Uit de beelden van de bewakingscamera kwam vast te staan dat de man in het gezelschap was van de Groningse. Zij werd nog in de omgeving van de bouwmarkt aangetroffen en is overgebracht naar het politiebureau. Van de man ontbreekt nog elk spoor.

Politie neemt twee gestolen autoportieren in beslag
JOURE – De politie heeft een 30- jarige inwoner uit Heerenveen aangehouden op verdenking van diefstal. De man had woensdag rond 16.30 uur bij een autosloperij aan de Firmawei in Joure twee portieren van een auto gekocht. Omdat deze portieren nog in een sloopauto zaten, moesten ze eerst nog gedemonteerd worden. De Heerenvener had vervolgens de portieren ingeladen maar was zonder te betalen weg gereden. Een medewerker van het sloopbedrijf had het kenteken van de auto van de verdachte genoteerd waardoor zijn woonadres bekend werd. De politie trof op dit adres de man en de twee gestolen portieren aan. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

112Fryslan