Fryslân, 07-05-2009 • Politieberichten van woensdag 6 mei 07.00 uur t/m donderdag 7 mei 07.00 uur

Leeuwarden: jongen aangehouden voor straatroof
De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van straatroof. Een 15-jarige jongen uit Leeuwarden was de verdachte, een bekende van hem, op de fiets op de Emmakade tegengekomen. De verdachte vroeg het slachtoffer om geld, wat hij volgens hem nog verschuldigd was. De jongen had echter geen geld bij zich, waarna de verdachte hem met een mes bedreigde. De jongen moest zijn fiets bij het Bolkhuisplein op slot zetten, waarna ze naar een pinautomaat op de Schrans gingen. Het pinnen mislukte. Hierna ging de verdachte richting Blokhuisplein om de fiets van de jongen mee te nemen. Het slachtoffer belde vanaf de Schrans de politie en samen reden ze naar de genoemde locatie. De fiets bleek hier al niet meer aanwezig te zijn, maar op de Keizersgracht zag het slachtoffer de verdachte op zijn fiets fietsen. De verdachte werd aangehouden en bij onderzoek werd een mes gevonden. Het mes werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Stiens: overval op winkel
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een overval op een winkel aan de Ljipstrjitte. Woensdag aan het einde van de middag kwam hier een man binnen die onder bedreiging van een vuurwapen drie medewerkers vroeg de kluis legen. Hierna ging de overvaller er met het geld vandoor. Het signalement van de dader is als volgt:

[ul][li]blanke man, ongeveer 1.90 meter[/li][/ul]
[ul][li]zeer kort haar[/li][/ul]
[ul][li]gekleed in een grijze sweater en camouflagebroek[/li][/ul]
Heeft u woensdag aan het einde van de dag iemand gezien die aan dit signalement voldoet of andere bijzonderheden opgemerkt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000

Harlingen: bromfietser onder invloed
De politie heeft woensdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige bromfietser uit Harlingen. De man kreeg een stopteken voor een test op de rollerbank, waar 72 kilometer per uur gemeten werd. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Over een paar weken moet hij zijn bromfiets opnieuw laten testen. Omdat de man naar alcohol rook, werd hij overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 825 ug/l.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan