Politieberichten van woensdag 6 januari 07.00 uur t/m donderdag 7 januari 07.00 uur.

Leeuwarden: politie zoekt vermiste Rene Ensing
De politie zoekt samen met de familie naar de 43-jarige Heiko Rene Ensing, roepnaam Rene. De heer Ensing verliet maandagochtend 4 januari 2010 zijn woning in de wijk Bilgaard in Leeuwarden om naar zijn werk in Dokkum te gaan. Toen hij maandagavond niet thuis kwam, werd de politie gewaarschuwd.
Ondanks de inzet van Burgernet werd de man niet gevonden. Iedereen die weet waar de 43-jarige Rene Ensing is of anderszins informatie heeft over zijn verblijfplaats, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Kijk voor meer informatie en een foto op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] of [url=http://www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url]

Leeuwarden: koperdief aangehouden door getuigen
De politie heeft woensdagmorgen rond 10.00 uur een 32-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van koper op het terrein van een leegstaande fabriek aan de Snekertrekweg. Werknemers van een sloopbedrijf hadden drie mannen koper zien stelen. Eén van hen werd vastgehouden tot de politie ter plaatse was gekomen. De andere mannen zijn ervandoor gegaan op een fiets. Het signalement van deze mannen: Dader 1: Blank, ongeveer 40 jaar, geen tanden en een blauwe tas achterop de fiets. Dader 2: Blank, ongeveer 25 jaar, droeg een groene pet en een groene bodywarmer. De politie heeft de 32-jarige man voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Leeuwarden: politie houdt beschonken automobilist aan na aanrijding
De politie heeft woensdagmorgen rond 10.50 uur een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden nadat hij een andere auto had aangereden op het Noordvliet. Vervolgens was hij doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen noteerden het kenteken van de auto. Even later kreeg de politie een melding dat dezelfde bestuurder brandstof had getankt bij een tankstation aan de Wismastate en vervolgens niet kon betalen. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol, waarbij getuigen de autosleutels van de man afpakten en de politie waarschuwden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 960 ug/l. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De man kreeg verder een rijverbod van 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harlingen: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft woensdagmiddag in een pand in de Noorderhaven een 39-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten kregen een melding dat een man een ruit had vernield en tegen auto’s zou trappen. De 39-jarige werd aangetroffen in een pand aan de Noorderhaven. Ondanks het nodige verzet kon de verdachte worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens de fouillering van de man vonden de agenten onder andere een alarmpistool, een nep politielegitimatiebewijs en een set handboeien. De goederen werden in beslag genomen.

Wytgaard: politie onderzoekt inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Bredyk. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen via een deur. Onduidelijk is nog hoe dat precies is gegaan, omdat er geen braakschade zichtbaar was. Uit de woning werden een aantal portefeuilles, een geldbedrag en een videocamera weggenomen. De 57-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: politie ontmantelt twee hennepkwekerijen
De politie heeft woensdagochtend aan de Diepenbrockstraat en de Valeriusstraat een hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van tips is de politie bij beide panden naar binnen gegaan. Aan de Diepenbrockstraat werd een inwerkingzijnde hennepkwekerij met 87 planten aangetroffen. Aan de Valeriusstraat waren dit 193 planten. Op beide adressen werden de planten en apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. Er konden geen verdachten worden aangehouden.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur plaatsvond op het Noordvliet. Een 42-jarige man uit Leeuwarden liep op de rijbaan, omdat er op de stoep een auto geparkeerd stond. Vervolgens werd hij aan de linker zijde van zijn lichaam geraakt door een passerende auto waarna hij ten val kwam. De bestuurder van deze stopte, maar reed vervolgens door. Het gaat om een grijze Mercedes Vito. De bestuurder was een blanke man van ongeveer 30 tot 40 jaar. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval of uiteraard met de bestuurder van de auto. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Heerenveen: politie houdt man aan voor winkeldiefstal
De politie heeft woensdagmiddag op de Koornbeursweg een 20-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen de man schichtig om zich heen kijken en besloten hem aan te spreken. Tijdens het gesprek viel een kledinghanger onder de jas van de man vandaan. De agenten stelden een nader onderzoek in en zagen dat de man nog twee jassen droeg. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op de kledinghanger stond de naam van een kledingwinkel waarna contact werd gezocht met deze winkel. Het bleek dat de jas van diefstal afkomstig was. De man is voor verhoor ingesloten. Een 31-jarige man uit Echtenerbrug deed aangifte van de diefstal.

Buitenpost: aanrijding trein met personenauto
De politie onderzoekt een aanrijding die woensdagavond plaatsvond op de spoorwegovergang aan het Oost. Een 69-jarige automobilist uit Buitenpost wilde de spoorweg overgang oversteken, maar raakte door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig vast op het spoor. Op dat moment kwam er een trein aan waarop de man nog net op tijd zijn auto kon verlaten. Toen de agenten ter plaatse kwamen en met de bestuurder spraken, werd hij plotseling onwel. Hij werd vervolgens door de agenten en ambulancepersoneel gereanimeerd, waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelde een onderzoek in naar het ongeval.

Drachten: politie houdt man aan voor vernieling
De politie heeft woensdagavond op de Warande een 41-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van het vernielen van een raam. Agenten kregen de melding dat er een raam was vernield aan de Wielewalen. Op basis van het signalement werd na een korte zoekslag de verdachte aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor verhoor werd ingesloten. Een 60-jarige man uit Drachten deed aangifte.

Molkwerum: politie houdt twee jongens aan voor vernieling
De politie heeft woensdagavond op de Stationswei een 13-jarige jongen uit Molkwerum en een 14-jarige jongen uit Koudum aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de jongens fietsen vernielden en belde hierop direct via 1-1-2 de politie. Toen het duo in de gaten kreeg dat de politie werd gewaarschuwd, wilden ze er vandoor gegaan. De getuige zette vervolgens de achtervolging in en kreeg beide jongens te pakken. Zij werden hierna door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: politie houdt automobiliste aan voor rijden onder invloed
De politie heeft woensdagavond op de N31 een 62-jarige automobiliste uit Beilen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten kregen de melding dat de vrouw onder invloed achter het stuur zou zitten en gaven haar een stopteken. Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken, de vrouw onvast ter been was en met dubbele tong sprak, werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurster slaagde er niet in om de ademanalyse juist uit te voeren waarna een bloedproef werd afgenomen. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft woensdagavond een 36-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten kregen de melding dat er een vechtpartij plaatsvond in een supermarkt op de Tijnjedijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat de verdachte inmiddels was vertrokken. Een 25-jarige man uit Leeuwarden raakte door de vechtpartij gewond aan zijn arm en werd hiervoor per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 36-jarige verdachte meldde zich even later aan het politiebureau. Hij werd hierop aangehouden en voor verhoor ingesloten.

112Fryslan

})