Politieberichten van donderdag 6 september

Auto gestolen

DRACHTEN- De politie onderzoekt de diefstal van een grijze Volvo personenauto, type V70 , voorzien van het kenteken 66-GGD-3. De auto werd vermoedelijk rond 02.00 uur vanaf een erf bij een woning aan de Lisdodde weggenomen. De eigenaar, een 45-jarige inwoonster van Drachten deed aangifte.

Poolse winkeldief aangehouden

SNEEK – De politie heeft woensdagmiddag na een zoekactie een 25-jarige Pool aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man werd eerder die middag betrapt in een winkel aan de Peperstraat toen hij parfum had gestolen. De winkeldief verliet daarop direct de winkel en sloeg op de vlucht. De politie werd via 1-1-2 gewaarschuwd en daarbij werd een goed signalement doorgegeven. Meerdere agenten gingen zoeken naar de man en werden daarbij geholpen door het winkelend publiek. De 25-jarige Pool was dan ook snel gevonden. Bij zijn aanhouding was hij nog in het bezit van de parfum. Ook had hij artikelen uit andere winkels bij zich. Het sterke vermoeden bestaat dat die ook allemaal van diefstal afkomstig zijn. Nader onderzoek volgt dan ook nog. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Scootmobiel te water

DRONRIJP – De politie heeft woensdag rond 14.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Beage waarbij een 74-jarige inwoner van Dronrijp het water ingereden was. De 74-jarige had zijn kleinzoon voor op de scootmobiel. De kleinzoon trok plotseling aan het stuur en de 74-jarige verloor de macht over het stuur en reed een sloot in. Vissers die vlak bij het ongeval aan het vissen waren schoten te hulp en haalden de beide drenkelingen uit het water. De 74-jarige is door personeel van een terplaatse gekomen ambulance onderzoek maar hoefde niet in het ziekenhuis op worden genomen.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan dePieter Stuyvesantweg. Woensdagmiddag kon men de woning binnen komen omdat de bewoonster de deur niet goed had afgesloten. Toen ze terug van een boodschap bij de winkel zag ze dat haar televisie was gestolen. De 43-jarige vrouw deed aangifte.

Fietser gewond na aanrijding

DRACHTSTERCOMPAGNIE – De politie heeft woensdagavond op de De Feart een aanrijding onderzocht, waarbij een 32-jarige wielrenner uit Drachten gewond raakte. Een 35-jarige automobilist uit Drachten verleende de fietser geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel en vervolgens met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse onderzoek verricht.

Jongen aangehouden voor fietsendiefstal

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagvond een 13-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De jongen werd betrapt toen hij een fiets op de Wirdumerdijk had gestolen. Uiteindelijk kon de jongen op deMariahof worden aangehouden. De 13-jarige gedroeg zich richting de agenten zowel verbaal als fysiek erg grof. Agenten moesten dan ook wel geweld gebruiken om hem te kunnen aanhouden. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Auto in beslag genomen

HAULERWIJK – De politie heeft woensdagavond de auto van een 52-jarige automobilist uit Appelscha in beslag genomen. De bestuurder werd voor de derde keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Een surveillerende agent zag de man rijden over de Koudenburgerweg. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangehouden. Al snel bleek dat de bestuurder naast geen rijbewijs ook nog eens een gevangenisstraf van drie dagen moest uitzitten. Hij werd dan ook overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Zijn auto werd in beslag genomen.

Mannen aangehouden na verkeersruzie

DAMWALD – De politie heeft woensdagavond op De Halewei een 32-jarige automobilist uit Damwâld en zijn 32-jarige passagier uit Rinsumageest aangehouden. De auto van de mannen werd door de agenten in beslag genomen. Eerder die avond kregen agenten een melding dat de betreffende automobilist een aantal mensen had klemgereden. Ruzie was het gevolg. Meerdere agenten gingen naar De Halewei en daar werd een grote groep mensen aangetroffen. Met diverse getuigen werd gesproken. Al snel werd duidelijk dat de 32-jarige bestuurder met zijn auto op een groep had ingereden en daarbij diverse andere verkeersdeelnemers in gevaar had gebracht. De 32-jarige passagier zou volgens diverse getuigen met een bijl hebben gedreigd. Beide mannen werden dan ook aangehouden en de auto werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Naar de exacte toedracht zal nader onderzoek worden gedaan.

Arrestant vlucht weg

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige inwoner van Franeker aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. Agenten zagen de 38-jarige op een fiets over de Weaze rijden. Het kabelslot wat aan de fiets hing was echter doorgezaagd. De 38-jarige werd staande gehouden maar kon zich niet legitimeren en de naam die hij opgaf bleek na controle niet juist te zijn. De verdachte ging hij er vandoor maar kon na een korte achtervolging aan worden gehouden. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan