Fryslân, 05-11-2009 • Politieberichten van woensdag 4 november 07.00 uur t/m donderdag 5 november 07.00 uur.

Stavoren: identiteit Duitse man bekend
De politie heeft het onderzoek in verband met het aantreffen van het lichaam van een Duitse man in de haven van Stavoren afgerond. Gebleken is dat het gaat om een 59-jarige man uit Dusseldorf. Na onderzoek is gebleken dat de man door een onwelwording van boord is gevallen.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van mishandeling
De politie zoekt getuigen van een mishandeling welke donderdag 29 oktober omstreeks 13.30 uur plaatsvond op de Pasteurweg. Een 16-jarig meisje uit Leeuwarden stond op dat tijdstip met drie andere personen op de weg te praten toen er een vrouw langs fietste. Deze vrouw plaatste een opmerking richting het groepje waarop de 16-jarige reageerde. Hierna stapte de vrouw van haar fiets en gaf het meisje een aantal klappen in het gezicht. Het slachtoffer gaf het volgende signalement:

[ul][li]Blanke vrouw[/li]
[li]Leeftijd 25 – 30 jaar[/li]
[li]Blond haar tot over de schouders[/li]
[li]Droeg een goudkleurige gewatteerde jas tot op de heup[/li]
[li]Reed op een damesfiets met een zwart kinderzitje[/li][/ul]

De politie komt graag in contact met getuigen, maar uiteraard ook met de betreffende vrouw. Zij kunnen bellen op 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Joure: politie houdt bewoner aan voor brandstichting
De politie heeft woensdagmiddag een 29-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van brandstichting. Woensdag aan het begin van de middag kregen de hulpdiensten een melding van een brand in een woning aan de Doctor G. A. Wumkesstraat. De brandweer was snel ter plaatse en begon direct met blussen. Het vuur was snel onder controle en de woning liep dan ook niet veel schade op. Na onderzoek ontstonden er vermoedens dat de brand wel eens door de 29-jarige bewoner kon zijn gesticht. Hij was niet meer in de woning aanwezig en de agenten besloten dan ook de man te gaan zoeken. Na een zoektocht werd hij elders in het dorp aangetroffen. Hier werd de Jouster aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Een brandexpert van de technische recherche stelt vandaag, donderdag, een nader sporenonderzoek in.

Leeuwarden: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft woensdagmiddag op de Gardeniersweg en de Amelandsdwinger een verkeerscontrole uitgevoerd. Op de Gardeniersweg werd een bromfietscontrole met rollentestbank gehouden. Er werden in totaal vijfentwintig brom- en snorfietsen gecontroleerd. In totaal zijn acht bestuurders hiervan bekeurd voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid. Tegen twee automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt. Eén voor het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en één voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Op de Amelandsdwinger zijn in totaal tien bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen, zoals te gladde banden en het niet dragen van de autogordel. Daarnaast stuitten de agenten op een automobilist die meerdere boetes had openstaan van in totaal 393 euro. De agenten namen zijn kentekenbewijs in als onderpand en met de man werd afgesproken dat hij vandaag, donderdag, de openstaande boetes zal komen betalen.

Heerenveen: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in Heerenveen diverse verkeerscontroles uitgevoerd met een team van 19 agenten. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners die bij de 5 buurtagenten waren binnengekomen. In totaal zijn er 133 boetes uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het fietsen op het trottoir en het overschrijden van de maximum snelheid. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd vanwege een forse overschrijding de maximum snelheid. De bestuurder passeerde een controle met 138 km per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan.

Heerenveen: vrouw valt van fiets
De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat een vrouw van haar was gevallen op de Burgemeester Falkenaweg. Eenmaal aangekomen bleek dat een 83-jarige inwoonster van Heerenveen met haar fiets was gevallen. De vrouw klaagde over last van haar knie en is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht voor een nadere controle.

Joure: man gewond na val van trap
De politie heeft woensdagmiddag het personeel van de ambulance en de traumahelikopter geassisteerd bij een ongeval bij een bedrijf aan de Vegelingsweg. Door nog onbekende oorzaak was daar een man (leeftijd en woonplaats onbekend) van een trap gevallen. Het slachtoffer viel zo’n drie meter en raakte daardoor gewond. De man werd gestabiliseerd door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter. Vervolgens werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De politie heeft de ambulance richting het verkeersplein van Joure begeleid.

Leeuwarden: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Schouwstraat een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip. Eenmaal in de woning vonden de agenten in één van de kamers een hennepkwekerij met 121 planten. In een andere kamer vonden ze geknipte hennepplanten en potgrond van een eerdere oogst. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. In de woning werden geen personen aangetroffen. De politie weet inmiddels wie de huurder van de woning is.

Sneek: automobilist gewond na kop-staartbotsing
De politie heeft woensdagmiddag op de Lemmerweg een kop-staartbotsing afgehandeld, waarbij een 41-jarige automobilist uit Sneek gewond raakte. Een 23-jarige automobilist uit Sneek zag te laat dat verkeer voor hem tot stilstand was gekomen. Ondanks krachtig remmen kon hij een aanrijding niet meer voorkomen. De 23-jarige botste met zijn auto tegen de achterzijde van de auto van zijn stadsgenoot. De passagiers van de 41-jarige Sneker konden op eigen kracht uit de auto komen. De man klaagde over pijn in zijn nek en kon niet zelfstandig uit zijn auto komen. De brandweer knipte de zijkant van de auto open, waarna het slachtoffer door het ambulancepersoneel uit de auto werd gehaald. Hij werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft ter plaatse een nader onderzoek ingesteld.

Nijland: automobilist gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op de Ingenawei een aanrijding afgehandeld, waarbij een 63-jarige automobilist uit Grou gewond raakte. Een 37-jarige automobilist uit Sneek verleende de Grouster, vermoedelijk door de laagstaande zon, geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. De 63-jarige raakte raakte daarbij gewond. Zijn passagiers en de bestuurder uit Sneek kwamen met de schrik vrij. De Grouster werd met letsel aan zijn nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan voor bezit drugs
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Camminghaburg een 16-jarige inwoner van Hallum en een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Surveillerende agenten zagen op de Camminghaburg een auto staan met een lekke band. Naast de auto stonden de twee jongens. Bij het zien van de agenten pakte de 16-jarige iets uit de auto en stopte dat in zijn broekzak. Na onderzoek bleek het te gaan om een pakje sigaretten met daarin vijf wikkels met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Zo moeten beide jongens worden gehoord over het rijden in de auto zonder geldig rijbewijs. Daarnaast moet worden uitgezocht of de twee rechtmatig beschikten over de auto.

Joure: politie onderzoekt inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Sinnebuorren. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de winkel werd een kleine voorraad sigaretten weggenomen. Namens de winkel moet nog aangifte worden gedaan. De technische recherche stelt vandaag, donderdag, een nader sporenonderzoek in.

Franeker: politie onderzoekt inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Breedeplaats. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de winkel werden alle dure parfums weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 20-jarige inwoonster van Franeker aangifte. De technische recherche stelt vandaag, donderdag, een nader sporenonderzoek in.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan