Fryslân, 05-06-2009 • Politieberichten van donderdag 4 juni 07:00 uur t/m vrijdag 5 juni 07.00 uur

Leeuwarden: gevaarlijk rijgedrag rijbewijs ingevorderd
De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 79-jarige inwoonster van Leeuwarden ingevorderd. Agenten zagen de vrouw in haar auto op de Anne Vondelingweg rijden. Zij zagen dat de bestuurster zonder uit te kijken van de rijstrook verwisselde en daarbij een andere auto van de weg reed. Toen men de automobiliste een stopteken gaf, leverde dat eveneens een gevaarlijke situatie op. Zij verklaarde dat zij de auto niet had gezien. Ook de politiewagen had zij niet gezien. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: brandstichting twee verdachten aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen op de Singel twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht brandstichting te hebben gepleegd. De mannen, een 17-jarige en een 18 jarige inwoner van Sneek werden door een getuige betrapt toen zij een fiets, die in de steeg tussen de Singel en het Grootzand tegen de muur stond, in brand staken. Hij belde direct via 1-1-2 de politie. In afwachting van de politie sprak de getuige de mannen aan waarna deze op een fiets er vandoor gingen. De man wist de beide mannen op de Poortezijlen te achterhalen en hield deze aan. De gearriveerde agenten hebben de beide mannen mee genomen naar het politiebureau en zijn daar voor verhoor ingesloten.

Zowel de fiets als de muur werden door de brand beschadigd. De eigenaar deed aangifte.

Leeuwarden: vernieling ramen van school twee mannen aangehouden
De politie heeft twee mannen, een 19-jarige en een 20-jarige inwoner van leeuwarden aangehouden voor de vernieling van ramen van een school aan de Cornelis Trooststraat. De vernieling vond rond middernacht plaats. Een getuige zag dat twee knapen die op een bromfiets reden, de ramen van de scholen opzettelijk vernielden. Door direct via 1-1-2 de politie te bellen en een goed signalement door te geven, kon men even later de twee mannen in de Borniastraat aanhouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor in gesloten.

Leeuwarden: vernieling ramen
De politie heeft rond middernacht een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor verdenking van vernieling van drie ramen van een gebouw aan de Lange Marktstraat. De vernieling vond om 02:00 plaats. Beveiligers zagen drie mannen de ramen van het gebouw vernielen en belden direct via 1-1-2 de politie en zetten zelf de achtervolging in. In de Prins Hendrikstraat kon men één verdachte aanhouden, terwijl de ander twee zich uit de voeten maakten. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is daar voor verhoor ingesloten. De eigenaar van het bedrijf deed aangifte.

Drachten: diefstal van terrastafel verdachte aangehouden
De politie heeft rond middernacht een 40-jarige inwoner van Drachten aangehouden die ervan wordt verdacht diefstallen te hebben gepleegd. Agenten zagen de man zich verdacht ophouden bij horecabedrijf aan de Noordkade. Toen zij even later terug kwamen, zagen zij dezelfde man weg fietsen met op zijn bagagedrager een terrastafel. Toen zij de man wilden aanspreken ging hij er vandoor. In de Leeuwerikstraat kreeg men hem te pakken. Uit onderzoek bleek dat de man in zijn tuin meerdere spullen had staan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Een 49-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

112Fryslan