Politieberichten van donderdag 5 april

Kraanvogel gestolen

ENGWIERUM – De dierenpolitie onderzoekt de mogelijke diefstal van een kraanvogel uit een hok achter een woning aan de Munebuorren. De 72-jarige eigenaar mist het dier sinds zaterdag 24 maart. De kans bestaat dat de bijzondere vogel uit het hok is gestolen, maar is het ook best mogelijk dat dier weg is gevlogen. De kraanvogel is voorzien van een geel kleurige ring met het nummer 6133. Heeft u de onderstaande vogel onlangs nog gezien in de omgeving van Engwierum? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/img0084%20kraanvogel%202_tcm7-783882.JPG[/img]

Snelheidsovertreedster raakt rijbewijs en auto kwijt

DOKKUM- De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 30-jarige automobiliste uit Schoonebeek ingevorderd en haar auto in beslag genomen. Agenten zagen rond 19:40 uur op de Kwelderweg een auto met hoge snelheid rijden en registreerden een snelheid van 141 kilometer per uur daar waar 80 kilometer per is toegestaan. De bestuurster werd staande gehouden en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast mocht zij niet meer verder rijden en moest zij haar rijbewijs inleveren. Toen de agenten een paar uur later de vrouw opnieuw in de haar auto zagen rijden werd zij aangehouden. Haar auto werd in beslag genomen en er werd opnieuw proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Man aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond op de Stationsweg een 27-jarige inwoner van Emmeloord aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging. Rond 22.00 uur kregen de agenten een melding dat de man zich erg vervelend in een trein had gedragen. Daarbij had hij een conductuer bedreigd en bespuugd. Toen de agenten de man aanspraken werden ook zij door de verdachte bespuugd en beledigd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De conducteur deed aangifte.

Bekeuringen voor vernielingen

SURHUISTERVEEN- De politie heeft woensdagmiddag op de Dellen twee inwoners van Harkema van 12 en 19 jaar, een 14-jarige inwoner van Kornhorn, een 17-jarige inwoner van Surhuisterveen en een 16-jartige inwoner van Opende proces-verbaal gegeven voor diverse vernielingen in een leegstaand pand. In het pand werden ramen vernield en werden deuren ontzet.

Winkel dievegges aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdag rond 16.00 uur een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden en een 19-jarige vrouw zonder vaste en woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstallen. De vrouwen werden op de Nieuwestad in een warenhuis op heterdaad door getuigen betrapt. Zij zagen dat de vrouwen panty’s, bloussons, armbanden, oorhangers, oorbellen stalen. De getuigen waarschuwde de politie waarna beide dievegges konden worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten. De goederen werden in beslag genomen. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Het warenhuis deed aangifte.

Winkeldief aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagochtend in een winkel aan de Centrale een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Agenten waren naar de winkel gekomen om aangifte op te nemen van twee eerdere winkeldiefstallen. Op beelden was te zien dat deze diefstallen van laptops door dezelfde persoon waren gepleegd. Tijdens het bekijken van de beelden zag één van de agenten een man de winkel binnen komen die hij zo net op bewakingsbeelden had gezien. Met camera’s werd de Leeuwarder gevolgd. Ook probeerde de man weer een laptop te stelen. Bij het verlaten van de winkel werd de 25-jarige aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan