Donderdag 4 juni

Fryslân, 04-06-2009 • Politieberichten van woensdag 3 juni 07:00 uur t/m donderdag 4 juni 07:00 uur

Leeuwarden: 13 aanhoudingen na wedstrijd Cambuur Leeuwarden – Roda JC
De politie heeft na afloop van de wedstrijd Cambuur – Roda JC dertien mensen aangehouden op verdenking van bezit wapens, openlijke geweldpleging of het niet voldoen aan een bevel/vordering. Het geweld keerde zich voornamelijk tegen de politie, waarbij negentien agenten gewond raakte.

Al tijdens de wedstrijd hing in het noord- en het uitvak een onrustige sfeer. Nadat de laatste strafschop genomen was, wilden Cambuur Leeuwarden-supporters in de richting van de uittribune gaan. Stewards probeerden de supporters tegen te houden, waarbij een steward gewond raakte en naar het ziekenhuis moest. Al snel werd de Mobiele Eenheid ingezet en moesten charges uitgevoerd worden. Ondertussen was het rondom het stadion ook erg onrustig geworden. Ruim 600 mensen hadden zich hier verzameld en keerden zich tegen de politie. Hierbij werd met stenen, hekken en containers gegooid. De politie wist de bussen met Roda JC-supporters en spelers veilig de stad uit te krijgen, maar had daarna de handen vol aan de relschoppers. Deze wilden, ondanks meerdere charges, niet vertrekken. Uiteindelijk werd traangas afgeschoten om de groepen uit elkaar te drijven. Alle aangehouden relschoppers zijn ingesloten.

Oosterwolde: politie houdt twee verdachten voor handel in harddrugs aan
De politie heeft dinsdagochtend in Oosterwolde een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man uit deze plaats aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs in Oosterwolde en omgeving. De man wordt eveneens verdacht van het plegen van geweldsdelicten tegen personen. Door de rechter-commissaris zijn na de aanhoudingen op een drietal plaatsen doorzoekingen verricht waarbij drugs en wapens in beslag werden genomen. Het onderzoek loopt nog volop en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Kollum/Engwierum/Surhuisterveen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. Tussen 12:45 uur en 15:45 uur werden op de Tochmalaan in Kollum bij 953 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Hierbij werden 98 overtredingen geconstateerd, waarvan de snelste 78 kilometer per uur reed waar 50 kilometer per uur toegestaan is. Tussen 15:50 uur en 18:50 uur werden in Engwierum op de Saatsenwei 309 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 124 overtredingen geconstateerd, waarvan de snelste 136 kilometer per uur reed waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Tenslotte werden tussen 19:10 uur en 22:10 uur op de Gedempte Vaart in Surhuisterveen 122 overtredingen geconstateerd bij de 600 gecontroleerde voertuigen. De hoogste gemeten snelheid was 85 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur toegestaan is.

Terwispel: rijbewijzen ingevorderd na onveilig rijgedrag
De politie heeft woensdagavond de rijbewijzen ingevorderd van twee 20-jarige mannen uit Drachten. Een surveillerende agent zag in Heerenveen twee auto’s met een hoge snelheid de A32 oprijden richting Leeuwarden. De twee chauffeurs bleven met hoge snelheid rijden en voerden gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit. Bij de afslag Drachten reden ze de A7 op en vervolgden racend tegen elkaar hun weg. Hierbij werd een snelheid van 188 kilometer per uur gemeten. De mannen kregen een stopteken, waarna de rijbewijzen ingevorderd konden worden.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Oosterkade op woensdag tussen 08:45 uur en 16:30 uur. De daders kwamen binnen door het slot uit de deur te forceren, waarna een laptop en spelcomputer weggenomen werden. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.

Heerenveen: motorrijder gewond
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding op de K.R. Poststraat afgehandeld, waarbij een 39-jarige motorrijder uit Wijnjewoude gewond raakte. Een 48-jarige vrouw uit Sneek reed hier van de rechter rijstrook naar de linker rijstrook, maar zag de motorrijder over het hoofd en raakte hem aan de zijkant. De man werd, met onbekend letsel, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan