Fryslân, 04-12-2008 • Politieberichten van woensdag 3 december 07.00 uur t/m donderdag 4 december 07.00 uur.

Leeuwarden: illegalen aangetroffen na inval in pand
De politie heeft woensdagochtend na inval in een pand aan Over de Kelders acht illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen aangetroffen. Medewerkers van het team Vreemdelingenpolitie, de Belastingdienst en de Arbeidsinspectie vielen het pand binnen nadat er informatie binnen was gekomen dat er illegale vreemdelingen in het pand zouden verblijven. Eenmaal binnen werden tien personen aangetroffen waarvan het vermoeden bestond dat ze illegaal in het land verbleven. De tien werden voor een identiteitsonderzoek overgebracht naar het politiebureau. Twee van hen bleken te beschikken over de juiste papieren. De andere acht hadden deze papieren niet en werden daarom in vreemdelingbewaring gesteld. In het pand werd ook een 32-jarige vrouw uit Harlingen aangetroffen. De Harlingse werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is ze voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: burgernet ingezet bij fietsdiefstal
Op woensdagmiddag hebben 708 deelnemers van Burgernet samen met de politie uitgekeken naar twee verdachten die een fiets hadden gestolen. De verdachten zijn niet aangetroffen.

Even voor 13.00 uur zag een getuige dat twee jongens een zwarte damesfiets meenamen in de Esdoornstraat nabij de Comeniusscholengemeenschap. Het ging om twee donkere jongens, één gekleed in een spijkerbroek, zwarte jas en een hoed en één gekleed in een spijkerbroek en een bruine jas. De twee verdachten fietsten na de diefstal weg in de richting van Camminghaburen.
Hierop is door de meldkamer van de politie Fryslân een Burgernetactie gestart. De 708 deelnemers van Burgernet hebben samen met de politie uitgekeken naar de beide verdachten. De verdachten zijn echter niet meer aangetroffen.

Wilt u ook deelnemen aan Burgernet en woont of werkt u in de gemeenten Dantumadeel of Leeuwarden, klik dan hier op www.burgernet.nl om u op te geven. Ziet u een misdrijf op heterdaad gebeuren, aarzel dan niet en bel direct 112 en de politie komt: 112 daar pak je daders mee! Meer weten? Kijk op [url=http://www.112heterdaad.nl]www.112heterdaad.nl[/url]

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een fiets op de Oostergoweg onderzocht. Een 64-jarige man uit Leeuwarden fietste over de Huizumerlaanin de richting van de Sierksmastraat. Bij de kruising met de Oostergoweg stak hij via de oversteekplaats over. Op dat moment naderde juist van de auto, bestuurd door een andere 64-jarifge Leeuwarder. Die zag hem te laat en een aanrijding was het gevolg. De fietsers is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Rottevalle: dronken bestuurder slingert over de weg
De politie heeft woensdagmiddag proces-verbaal voor het rijden onder invloed opgemaakt tegen een 78-jarige man uit Smallingerland. Een getuige zag de verdachte met een brommobiel rijden over de Betonwei. De man slingerde met zijn 45 km-voertuig en had de hele rijbaan nodig. Op de Arendswyk kon de getuige de verdachte aanhouden. De inmiddels gewaarschuwde politie constateerde dat de verdachte onder invloed van alcohol was. Aan het bureau blies hij 1040 ug/l. De verdachte had geen rijbewijs. Zijn rijbevoegdheid was hem al eerder ontzegd.

Lemmer: inbraak woning
De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld n aar een inbraak in en woning aan de Kemphaan. Tussen 12.30 en 16.30 uur kwam men binnen via een niet afgesloten raam. Uit de woning werd in ieder geval een digitale camera gestolen. Door de eigenaar, een 71-jarige man, werd direct een buurtonderzoek ingesteld. Daarbij bleek dat één van de buren kort voor de ontdekking van de inbraak twee mannen het zien weglopen bij de woning.

112Fryslan