Donderdag 30 augustus

Politieberichten van donderdag 30 augustus

Diefstal lood

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt de diefstal van tientallen meters lood vanaf een gebouw aan de Dennenstraat. De diefstal vond plaats tussen 10 juli en 28 augustus jl. Een 50-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Onderzoek afgerond na mishandeling bejaarde man

SNEEK- De politie heeft het onderzoek naar een geval van mishandeling afgerond. Het misdrijf vond vrijdagmorgen rond 10.30 uur plaats op het voetpad van de Buitenroede aan de noordzijde van de waterzuivering en De Geeuw. Daarbij raakte een 79-jarige inwoner van Sneek zodanig gewond dat hij zijn been brak en per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man fietste op het voetpad toen hij een wandelaar met een aangelijnde hond wilde inhalen. Nadat het slachtoffer de voetganger en de hond was gepasseerd, kwam de man achter de bejaarde fietser aan. Vervolgens werd het slachtoffer van de fiets getrokken waardoor hij ten val kwam en daarbij zijn been brak. In het onderzoek werd zaterdagmiddag een 45-jarige inwoner van Sneek aangehouden en werden diverse getuigen gehoord. Na verhoor werd de verdachte maandag 27 augustus heengezonden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw tegen haar wil vastgehouden

TZUMMARUM- De politie heeft woensdagmiddag op de Van Sytzamawei in de omgeving van Driesum een 42-jarige inwoner van Tzummarum aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 49-jarige ex-vrouw een aantal uren tegen haar wil heeft vastgehouden. Hij had de vrouw in zijn auto meegenomen. Een kennis meldde de vermissing van de vrouw en waarschuwde de politie. Er werd een burgernetaktie opgestart waarbij 1586 deelnemers naar de auto met daarin de beide personen uitkeken. In de omgeving van Driesum werd de auto met de verdachte aangetroffen. Hij had zijn slachtoffer toen inmiddels weer vrijgelaten. De problemen liggen in de relationele sfeer. De verdachte werd voor nader onderzoek ingeloten.

Aangehouden voor huiselijk geweld

FRANEKER- De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur een 26-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had tijdens een echtelijke twist zijn 25-jarige vrouw mishandeld. Het slachtoffer was de woning ontvlucht en belde de politie. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De vrouw deed aangifte. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Sieraden buit bij woninginbraak

FRIESCHEPALEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak, gepleegd tussen 08.00 en 18.00 uur, in een woning aan De Scheiding. De daders kwamen de woning binnen via een schuifpui. Er werden sieraden, een camera en een gps weggenomen. De eigenaar deed aangifte.

Winkeldieven aangehouden

DRACHTEN- Oplettende agenten hebben woensdagmiddag op de Middelwyk, een 32- en 42-jarige vrouw en een 39-jarige man, allen inwoners van Zaandam met een Mongoolse nationaliteit, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Agenten controleerden het voertuig waarin zij reden en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. Deze bleek hij niet te hebben. Ook had hij geen ander geldig identiteitsbewijs bij zich. Ook de vrouwen konden zich niet legitimeren. Een agent zag in de kofferbak van de auto een paar geprepareerde tassen liggen, een grote hoeveelheid parfum en twee navigatiesystemen. De drie verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto met de gestolen goederen werden in beslag genomen. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Gokkasten opengebroken

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak, gepleegd in de nacht van dinsdag op woensdag, in een horecabedrijf aan de Nieuweburen. Er werden diverse gokkasten opengebroken waaruit geld werd weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte.

Bliksemafleiders gestolen

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van koperen bliksemgeleiders met een lengte van ongeveer 150 meter en 7 millimeter dik. Het koper werd in de nacht van woensdag op donderdag van het dak bij een zorgcentrum aan De Warren weggenomen. Medewerkers hoorden vreemde geluiden op het dak en waarschuwden de politie. Eenmaal ter plaatse bleek dat de daders met een grote hoeveelheid koper waren vertrokken. Ook vonden de agenten nog een hoeveelheid koper die door de daders klaar was gelegd maar in de haast niet mee was genomen. En zoekslag in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op. De eigenaar doet aangifte.

Vier vandalen aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vier inwoners van Leeuwarden van 24, 21 en twee van 19 jaar, aangehouden op verdenking van vernielingen van auto’s. Een getuige zag dat de vier mannen in de Sontdwarsstraat ruiten van een auto vernielden en deuken in de auto trapten. Ook zag hij dat de mannen autospiegels van andere geparkeerde auto’s vernielden. De oplettende getuige gaf een goed signalement en de rijrichting van wegfietsende mannen aan de politie door waarna de verdachten in de Goudsbloemstraat werden aangehouden. Alle vier verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. Een 46-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Aangehouden voor mishandeling

HARLINGEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Grote Bredeplaats een 19-jarige inwoner van Harlingen en een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen mishandelden in een horecagelegenheid een 27-jarige inwoner van Harlingen die daarbij verwondingen aan zijn gezicht opliep. De beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en het slachtoffer deed aangifte.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan